Later, ex

Dit bedrijf gumt je ex uit je foto's

04 maart 2019 17:33 Aangepast: 04 maart 2019 18:58
Beeld © EditMyEx.com

Is je relatie uit en zijn daarom allemaal mooie foto's niet meer te gebruiken? De site EditMyEx.com gumt je ex voor je weg, maar je moet daar wel voor betalen.

Het Britse bedrijf EditMyEx.com kan de aanvragen bijna niet aan nadat de dienst afgelopen week veelvuldig in het nieuws kwam. Het bedrijf belooft voor 8,99 pond, zo'n 10,50 euro, een ongewenst persoon van de foto te verwijderen. Hiervoor maakt het gebruik van fotobewerkingssoftware.

De bedenker Mark Rofe begon als hobbyist toen een vriendin van hem uit een moeizame relatie stapte. Om haar op te vrolijken photoshopte hij op meerdere foto's haar ex weg. Volgens Rofe vrolijkte zij daar zo van op, dat hij op het idee kwam om er een bedrijf voor te starten. Ondertussen heeft hij vier mensen in dienst om de aanvragen aan te kunnen.

48 uur

Foto's kunnen worden geüpload met een korte beschrijving wat er moet gebeuren. Binnen 48 uur krijgt de aanvrager de bewerkte foto terug. Wil hij of zij meer dan vier foto's laten aanpassen, dan hoeft hij of zij maar 6,99 pond (8,15 euro) per foto te betalen.

Lukt het niet om de persoon weg te gummen, dan hoeft de aanvrager niet te betalen. Maar de grens van EditMyEx.com ligt hoog, zo is te zien op het Twitter-kanaal van de ceo.

Handwerk

Het verwijderen van de exen is handwerk, al wordt voor vergelijkbare gumpraktijken ook wel eens kunstmatige intelligentie gebruikt. Zo laat de site Remove.bg de achtergrond verwijderen van vrijwel elke foto in een paar seconden tijd.

Door te betalen kan de foto op hoge kwaliteit gedownload worden. Zonder betaling is alleen een lage kwaliteit beschikbaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van