500 km bereik, 400 pk

Elektrische vijfdeurs Polestar 2 is nieuwe Tesla-rivaal van Volvo

04 maart 2019 15:59 Aangepast: 04 maart 2019 16:12

Er zijn de laatste jaren al heel wat 'Tesla-killers' aangekondigd door grote automerken. Volvo overschreeuwde zich niet met zijn submerk Polestar en lanceert een serieuze concurrent voor de Model 3: de Polestar 2.

De nieuwe Polestar 2 komt qua basisspecificaties en prijs behoorlijk in de buurt van de Tesla Model 3. Zelfs het businessmodel, waarvan het eerste jaar alleen de duurdere versie wordt verkocht, is overgenomen van het bedrijf van Elon Musk. 

De Polestar 2 heeft een instapprijs van rond de 40.000 euro en de 78 kWu accu zou zeker 500 kilometer bereik moeten geven. De prestaties liegen er ook niet om. 408 pk en 660 Nm koppel uit twee elektrische motoren zorgen voor een sprintje naar de honderd in minder dan 5 seconden. Laden kan ook net zo snel als met de Tesla: 150 kW bij de snellader. 

Google Assistant aan boord

Het infotainment draait op Android en Google Assistant luistert met je mee achter het stuur. Het is dan ook mogelijk om apps uit de Play Store te downloaden. In de Audi A8 zagen we dat al op tablets voor de achterbank en verpestte dat het premiumgevoel van de auto nogal. 

De spiegels van de Volvo zijn ook vooruitstrevend, door iets te doen dat je opa's auto in 1970 ook al kon. Niet het glas, maar de hele spiegelbehuizing wordt verdraaid. Volgens de bouwers kan de spiegelbehuizing kleiner blijven op deze manier. 

Volgend jaar komen de eerste Polestar 2's op de weg, maar dat zullen allemaal luxe launch-editions zijn voor €60.000. Daarvoor heb je een panoramadak, Harman Kardon-audiosysteem en meer speeltjes, maar ben je dus ook serieus meer geld kwijt. Het instapmodel volgt vanaf mei 2020.

Vind jij de Polestar 2 mooier dan de Tesla Model 3? Reageer bij de Facebook-video

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tesla presenteert Model Y op 14 maart

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elektrische auto op zonne-energie heeft definitief ontwerp

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van