Sono Motors Sion

Elektrische auto op zonne-energie heeft definitief ontwerp

04 maart 2019 13:34 Aangepast: 04 maart 2019 21:24

Er komen steeds meer elektrische auto's op de markt, maar voor onder de 30.000 euro is de keuze nog niet reuze. Eind dit jaar verschijnt een Duitse elektrische auto met 255 kilometer bereik die zichzelf met zonnepanelen oplaadt. Het definitieve design van de Sono Motors Sion is nu gepresenteerd.

Vorig jaar reden we al met de Sono Motors Sion, een elektrische auto met zonnepanelen, ontwikkeld door een Duitse startup. De drie belangrijkste pluspunten: betaalbaar (16.000 euro zonder accu, 25.000 euro met accu), zonnepanelen voor 34 kilometer gratis bereik op een zomerse dag, en een app waarmee je de auto eenvoudig kan verhuren om zo geld terug te verdienen.

De Sono Motors Sion is het meest sympathieke elektrische wagentje dat ik ooit gereden heb en financieel bijna een no-brainer. Voor €25.000 heb je een elektrische auto met meer dan genoeg bereik voor de dagelijkse ritjes. Als je hem niet gebruikt, zet je hem beschikbaar met de app voor anderen om mee te rijden. Op vakantie kan de Sion je batterypack zijn voor het kamperen en er is zelfs een trekhaak leverbaar.

Visuele problemen opgelost

Toen wij de auto vorig jaar reden waren er visueel nog wel een paar probleempjes. Met name de opvallende zichtbare blauwe zonnepanelen en het gigantische vlak plaatmateriaal boven het achterwiel. In het definitieve ontwerp is dat grotendeels opgelost.

Het is een utilitair ontwerp met een aantal bekende onderdelen (de spiegels komen ook voor op de Ford Focus), maar het geheel komt stukken mooier samen dan in het pre-productiemodel van vorig jaar.

Het doet een beetje denken aan de Japanse MPV. Net te hoog voor een stationwagon, net te laag voor een busje. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van