Zzzz

'Apple Watch gaat slaap monitoren'

26 februari 2019 20:39 Aangepast: 26 februari 2019 20:46

Apple is van plan om volgend jaar een nieuwe functionaliteit toe te voegen aan de Apple Watch waarmee het mogelijk wordt om je slaap te monitoren.

Het bedrijf voert al enkele maanden testen uit met de functionaliteit die slaappatronen bijhoudt. Dat meldt Bloomberg op gezag van ingewijden. Als de feature de testen met succes doorstaat, zou Apple de nieuwe functionaliteit volgend jaar willen toevoegen.

Bijna twee jaar geleden kocht Apple het Finse Beddit dat een slaapmonitor maakt. Door slaapanalyse ook toe te voegen aan de Apple Watch kan het bedrijf de concurrentie aangaan met de wearables van Fitbit en Withings die gebruikers al langer in staat stellen om bij te houden hoe ze slapen.

Batterij

Een mogelijk obstakel voor het toevoegen van een slaap-tracker is dat de Apple Watch dan bij voorkeur moet beschikken over een batterij die het enkele dagen volhoudt. Als het horloge elke nacht moet worden opgeladen, is het immers nogal lastig om tegelijkertijd een analyse te maken van het slaapgedrag van de eigenaar.

Een alternatief is dat de Apple Watch ’s nachts op een energiezuinige modus overgaat, waarna een snelle laadbeurt in de ochtend voldoende moet zijn om de dag door te komen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van