Q5, A6, A7 en A8 aan de 🔌

Audi komt met vier plug-in hybrides

25 februari 2019 21:14 Aangepast: 25 februari 2019 21:17

Audi gaat vier van zijn bestaande auto's nu ook als plug-in hybride leveren. Met een 14 kWu accupakketje voor 40 kilometer officieel bereik.

Audi heeft geen haast gemaakt met de elektrificatie van zijn autovloot. Ondanks dat de Golf en de A3 op hetzelfde onderstel staan, is er van de Audi bijvoorbeeld nog geen elektrische variant. Dit jaar krijgen we de e-Tron SUV eindelijk in de showroom na eindeloos teasen en op de autobeurs van Genéve zullen drie plug-in hybrides gepresenteerd worden. 

De huidige Q5, A6, A7 en A8 zullen binnenkort met een extra klepje voor het laadsnoer geleverd gaan worden. Je herkent ze aan dat klepje en een naamgeving die niemand kan onthouden. Zo is er straks bijvoorbeeld een Audi A6 55 TFSI e. Die TFSI staat voor de benaming van de benzinemotor, de e betekent dat hij elektrisch is en de 55 (of 50 of 60) staan voor hoe krachtig de combinatie is in een volstrekt onbekende eenheid. 

De accu van 14 kWu kan je in de stad volledig elektrisch de boodschappen laten halen, maar zal door de meeste chauffeurs vermoedelijk vooral gebruikt worden om de stoplichtsprint sneller te laten verlopen. Prijzen zijn nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Audi maakt prijzen snelladers bekend

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Audi opent aanval op Tesla met de e-tron

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore