Nog ééntje?

Nog meer Nederlanders bingewatchen: nu 42 procent

21 februari 2019 16:46 Aangepast: 21 februari 2019 16:46
Beeld © Getty

Het aantal Nederlanders dat bingewatcht is in een jaar tijd met 20 procent toegenomen. Inmiddels doet ruim tweevijfde van de Nederlanders aan het achter elkaar kijken van afleveringen van series.

Dat meldt marktonderzoeker Telecompaper, dat 9.800 respondenten doorlopend ondervraagt over hun gebruik van media en elektronica. Telecompaper definieert bingewatchen als het achter elkaar kijken van meerdere afleveringen van dezelfde serie. Het aantal Nederlanders dat dat doet, is in een jaar tijd gegroeid van 35 naar 42 procent. In dezelfde tijd is het aantal Nederlanders dat zegt niet te bingewatchen licht gedaald naar 33 procent.

De meeste bingewatchers doen dat via een dienst als Netflix of Videoland, en in die groep zit ook de grootste groei. Een kleiner deel van de gebruikers gebruikt de diensten van hun tv-provider, 19 procent van de Nederlanders kijkt meerdere afleveringen terug van tv-programma's die zij zelf hebben opgenomen. Een klein deel van slechts 6 procent kijkt terug via dvd's, nog eens 6 procent kijkt illegaal gedownload materiaal.

Ouderen doen het weinig

Ouderen bingewatchen het minst: 57 procent van de senioren van 65 tot en met 80 jaar zegt de afgelopen twee jaar niet te hebben gebingewatched. In de leeftijdsgroep van 20 tot en met 29 jaar is het aantal niet-bingewatchers slechts 19 procent. De meeste illegaal gedownloade video's worden waarschijnlijk gekeken door de jongste leeftijdsgroep, van 12 tot en met 19 jaar. Zij kijken minder vaak via de populairste methoden als Netflix of de tv-provider, maar scoren hoog in de categorie 'andere manieren'.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wat te kijken nu Marvel van Netflix verdwijnt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore