Android

Slimme schoenen Nike verslikken zich in app-update

20 februari 2019 22:05 Aangepast: 21 februari 2019 10:56

Sommige bezitters van de nieuwe slimme, zelfstrikkende schoenen van Nike, de Adapt BB, klagen dat de sneakers niet meer werken door een softwareprobleem dat zich voordoet op Android.

Het probleem lijkt te zijn veroorzaakt doordat sommige sneakers met verouderde software zijn verscheept. Het installeren van een update voor de Android-app zorgt er vervolgens voor dat de schoenen ‘bevriezen’, zo blijkt uit de reviews van consumenten die de slimme schoenen hebben aangeschaft.

Getroffen gebruikers kunnen hun linker- of rechterschoen niet meer koppelen aan de Nike-app, meldt The Verge. Het gevolg is dat de app niet langer gebruikt kan worden om de schoen strak te trekken nadat je je voet erin hebt gestoken.

De schoenen, die deze maand op de markt zijn gekomen, kosten 350 dollar. Via de bijbehorende app kun je onder meer aanpassen hoe strak de Adapt BB-sneakers moeten zitten. De schoenen zijn daarnaast voorzien van knopjes waarmee je de strakheid ook zou moeten kunnen instellen. Volgens sommige gebruikers werken ook die fysieke knoppen niet meer na de update.

Bright test Nike Adapt BB

Bright zal volgende week een review plaatsen van de Nike Adapt BB. Subscribe je op het YouTube-kanaal van Bright als je dat niet wil missen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore