Galaxy Fold

Samsung onthult opvouwbare Galaxy Fold van bijna 2000 dollar

20 februari 2019 20:22 Aangepast: 21 februari 2019 08:45

Samsung heeft zijn langverwachte Galaxy Fold gepresenteerd. De telefoon vouwt uit tot 7,3 inch tablet en is eind april te koop voor 1980 dollar.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

Eerste indruk: Samsung Galaxy S10

Samsung heeft vanavond de opvouwbare smartphone Galaxy Fold onthuld. De telefoon kan als een boekje dubbelgevouwen worden. Aan de binnenkant van het boekje zit een 7,3 inch Dynamic Amoled 'Infinity Flex Display', Samsungs grootste smartphone-scherm ooit.

Het grote scherm kan gebruikt worden voor een groot beeld maar kan ook verschillende apps tegelijkertijd tonen. Daarbij wordt het scherm opgedeeld in verschillende vakjes.

Het scherm gebruikt volgens Samsung een nieuwe kunststoflaag en is daarom 50 procent dunner dan een doorsnee telefoonscherm. Het scherm heeft volgens Samsung een QXGA+-resolutie, minstens 2048 bij 1536 pixels.

Nieuw mobiel tijdperk

Wordt de Galaxy Fold dichtgevouwen, dan zit aan de buitenkant een 4,6 inch HD+ super-amoled-scherm, om de telefoon met één hand te kunnen gebruiken. Het opvouwen gebeurt met een speciaal scharniermechanisme dat bestaat uit meerdere tandwielen die in de behuizing verborgen zitten.

Samsung-ceo DJ Koh kwam superlatieven tekort om het nieuwe opvouwbare toestel aan te prijzen. Hij sprak onder meer van een ‘nieuw mobiel tijdperk’.

Eind april te koop

De Galaxy Fold heeft achterop drie camera's, waaronder een 16 megapixel groothoeklens een een 12 megapixel telefotocamera. In opengevouwen modus heeft hij een 10 megapixel selfiecamera met 8 megapixel dieptecamera, in dichtgevouwen modus nog eens een 10 megapixel selfiecamera.

De telefoon draait Android en loopt op een nog niet gespecificeerde octacore-chip en heeft 12 GB werkgeheugen en 512 GB opslagruimte. De batterij heeft een capaciteit van 4.380 mAh.

De Galaxy Fold verschijnt op 26 april in de VS voor 1980 dollar. De opvouwbare smartphone komt in het tweede kwartaal in Nederland op de markt, maar de Nederlandse prijs is nog niet bekend.

Meer opvouwbare telefoons

Samsung is niet de enige fabrikant die dit jaar een opvouwbare smartphone introduceert. Onder meer Huawei, Xiaomi en Motorola werken ook aan dit soort telefoons. LG verklaarde deze week voorlopig af te zien van de introductie van een smartphone met een buigbaar scherm.

Het Chinese merk Royole was eind 2018 overigens de eerste fabrikant die een opvouwbare telefoon op de markt bracht. 

Galaxy S10

Samsung kondigde vanavond in San Francisco ook zijn nieuwe Galaxy S10 aan, in drie varianten.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Overzicht: deze nieuwe smartphones komen eraan

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Xiaomi en Vivo onthullen smartphones vlak voor Samsung

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Samsung lanceert AirPods-concurrent Galaxy Buds

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van