Appreview

Bewaar al je mooie momenten en hersenspinsels

19 februari 2019 20:52 Aangepast: 22 februari 2019 21:04
Beeld © iStock

Een dagboek alleen voor jonge meisjes? Ben je gek! In een dagboek bewaar je al je belangrijke momenten en bovendien is het vaak heerlijk om de dag van je af te kunnen schrijven. En ben je niet zo van de woorden? Ook dan zijn er genoeg apps om je leven mee vast te leggen.

1. Polarsteps

De app Polarsteps is voor iedereen die geregeld het vliegtuig (of trein, auto of bus) naar een ander land pakt. De app gebruikt je GPS en je fotobestand om trips die je maakt vast te leggen. Zo heb je een visueel overzicht van je reis en zie je precies welke route je hebt afgelegd. Daarnaast krijg je overzichtjes van hoeveel landen je hebt gezien, hoeveel kilometer je hebt afgelegd, de trips je hebt gemaakt en hoe lang geleden het is dat je op reis bent geweest.

Prijs: gratis.
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: Je hoeft zelf vrij weinig te doen. De app stelt je trips samen, aan jou de taak om die te finetunen en eventueel te delen met andere reizigers.
Minpunten: Het sociale aspect aan de app. Je kunt je profiel namelijk op openbaar zetten en dan wordt het een soort van extra social media app. Ik vind het juist wel leuk om het overzicht voor mezelf te hebben, wat mij betreft had dit er dan ook niet in hoeven te zitten.
Waar voor je geld: Ja! Dit is echt een hele leuke app om je reizen mee op te slaan en ook extreem handig om trips met vrienden te delen.

2. Journey

Een andere app die al jouw gedachten, verhalen en hersenspinsels bijhoudt is Journey. De app heeft een fijn strak design en is erg overzichtelijk. Naast alles wat je zelf in de app schrijft, zet Journey automatisch het weer van die dag en je activiteiten erbij. Op deze manier krijg je een mooi dagboek overzicht. Ook kun je foto’s toevoegen aan je verhalen als een soort van bijlage.

Prijs: gratis proefperiode, daarna 3,99 per maand of jaarlijks 31,99 euro.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Je kan je dagboek exporteren als pdf-bestand en dus ook eventueel uitprinten.
Minpunten: Ik vind het jammer dat de foto’s die je aan een verhaal toevoegt, niet tussen de tekst komen te staan.
Waar voor je geld: Wil je graag een dagboek bijhouden waarbij je naast je dagelijks leven ook je gevoelens en bijzondere momenten kunt vastleggen, is dit een prima optie. 

3. Pic Your Moment

De app Pic Your Moment laat je iedere dag een foto maken van een random moment van je dag. Daardoor krijg je een tof visueel overzicht van jouw jaar. De app stuurt je op een willekeurig moment van de dag een notificatie. Zodra je de app opent, krijg je een grappige animatie te zien en daarna heb je drie seconden de tijd om je foto te maken. Je moet dus niet nadenken, maar gewoon een foto schieten.

Prijs: gratis. Beschikbaar voor: iOS & Android. Pluspunten: De app heeft als extra mogelijkheid dat je per dag één extra foto kunt maken, op dagen dat je iets speciaals meemaakt. Zo kun je toch nog die speciale momenten vastleggen in je foto-dagboek.  Minpunten: Je moet niet te perfectionistisch zijn en je écht laten leiden door het willekeurige moment om een grappig en realistisch overzicht te krijgen van jouw jaar. Tijd om tien poses uit te proberen voor de perfecte selfie  is er niet! Waar voor je geld: Niet van toepassing. 

4. Day One Journal

Day One is een app die al jaren bestaat en ook door vele schrijvers wordt omarmd. De app werd jaren geleden al bekroond tot beste app van het jaar. Met Day One is het eenvoudig om een dagboek bij te houden. Niet een dagboek, ook een reisjournal, vakantiealbum of documenten die je voor je werk wilt opschrijven. Day One was al een favoriete dagboek-app, maar na een update is hij nóg fijner in gebruik. Zo verlevendig je je teksten met een berg foto's waarvan de app automatisch de datum en locatie importeert – handig voor als je het dagboek met terugwerkende kracht wil bijwerken. Bijvoorbeeld na het maken van een mooie reis.

Prijs: gratis. Je betaalt 24,99 euro per jaar om de inhoud van de app te kunnen synchroniseren met je andere apparaten. Ook krijg je toegang tot verschillende handige functies, waaronder een donkere modus en het toevoegen van audio opnames.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Het is een zeer uitgebreide app met veel mogelijkheden. Van voice-memo's tot foto's, van lijstjes tot hele verhalen.
Minpunten: Het is een vrij degelijke app en daarom vergeleken met andere apps een tikkeltje saai.
Waar voor je geld: Voor dedicated schrijvers is Day One Journal een hele fijne en vooral mooie app om je verhalen in op te schrijven. 

5. Daylio

Met de app Daylio kun je een dagboek bijhouden zonder een woord op papier te zetten. Daylio stelt je iedere dag de vraag hoe je dag was. Aan de hand van een smiley geef je door hoe je je voelt en aan de hand van de icoontjes kun je vertellen wat je die dag gedaan hebt. Het invullen duurt ongeveer een minuutje van je tijd waardoor het wel een dagboek waarvan het bijhouden prima is vol te houden. Zeker als je iedere dag gebruik maakt van de notificatie op een bepaald tijdstip. 

Prijs: gratis, door eenmalig 6,99 te betalen kun je een slot op je dagboek zetten.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Je ontvangt iedere dag een melding om je Daylio-dagboek in te vullen.
Minpunten: Soms wil je toch wat extra's toevoegen en dat gaat in woord soms makkelijker dan via icoontjes.
Waar voor je geld: Dat slot is wat mij betreft niet echt nodig, daarnaast vind ik 6,99 een vrij prijzig bedrag voor alleen een toegangsslot. 

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van