Ga naar de inhoud
Battle royale

Apex Legends verbant 16.000 valsspelers

De gratis battle-royale-game Apex Legend heeft in nog geen twee weken tijd ruim 16.000 valsspelers uit het spel verbannen.

Dat meldt ontwikkelaar Respawn Entertainment op Reddit. Apex Legends werd op 4 februari aangekondigd, en was ook direct speelbaar. De game bereikte binnen acht uur een miljoen spelers, binnen drie dagen werd de tien miljoen bereikt en inmiddels zijn er al ruim 25 miljoen spelers.

Gebruikers kunnen valsspelers nu melden via een speciale pagina. Respawn Entertainment vraagt gamers om gevallen van valsspelen vast te leggen, en de cheaters via een speciale pagina te melden. "Maar zelfs als je geen bewijs hebt, kun je hun ID aangeven en dan onderzoeken we het account", schrijft een het hoofd community van Apex Legends. Daarnaast onderzoekt de ontwikkelaar een manier om valsspelers binnen het spel aan te geven, zodat spelers niet naar een aparte pagina hoeven.

Fortnite

In Apex Legends moeten spelers net als in bijvoorbeeld Fortnite tegen andere spelers vechten binnen een alsmaar krimpende cirkel in een groot level. Net als bij andere battle-royale-games moeten spelers ter plekke hun wapens en uitrusting verzamelen. In Apex Legends wordt gespeeld in teams van drie personen. De game biedt de keuze uit een aantal speelbare personages, elk met zijn eigen speciale krachten.

Deel de video op Facebook

‘Fortnite-maker
Lees ook:
‘Fortnite-maker boekt winst van 3 miljard dollar’