Opvouwbare smartphone

Patent: telefoon die je opvouwt tot een smartwatch

18 februari 2019 15:59 Aangepast: 18 februari 2019 15:58

De Chinese fabrikant TCL werkt aan een reeks opvouwbare smartphones, waarvan je eentje zou moeten kunnen opvouwen tot een slim horloge.

2019 is het jaar van de opvouwbare smartphone. Vrijwel alle grote fabrikanten werken aan een smartphone met een opvouwbaar scherm. Of dat in de praktijk een succes wordt, valt nog te bezien. De Chinese fabrikant TCL, tegenwoordig het bedrijf achter de smartphones van BlackBerry en Alcatel, blijkt ook naar het antwoord op zoek te zijn.

TCL werkt volgens CNET, dat renderings en patentaanvragen in handen kreeg, aan een reeks apparaten met buigende schermen, waaronder twee tablets, twee smartphones en de meest opvallende: een smartphone die tot een slim horloge om je pols is te vouwen.

Of de patenten van TCL echt tot producten zullen leiden, is nog niet duidelijk. Wel vertelde TCL-marketingdirecteur Stefan Streit eerder dit jaar dat het bedrijf in 2020 een apparaat met een vouwbaar scherm op de markt zal brengen. Dat hoeft zich volgens Streit niet te beperken tot smartphones. Mogelijk zijn buigbare schermen ook terug te vinden in wearables of witgoed-apparaten. 

Hoewel LG deze week verklaarde voorlopig geen smartphones met opvouwbare schermen te gaan maken, zijn meerdere fabrikanten wel van plan dit jaar zulke buigbare telefoons uit te brengen. Samsung zou woensdagavond bij de presentatie van de Galaxy S10 ook zijn opvouwbare smartphone aan de wereld tonen.

Apple patenteerde vorige week een mogelijk scharniersysteem voor toekomstige iPhones met buigbare schermen. Het Chinese bedrijf Royole verkoopt sinds eind 2018 al de eerste opvouwbare smartphone, de FlexPai

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore