Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Elektrische fietsen

Automaker GM lanceert eerste e-bike in Nederland

15 februari 2019 19:11 Aangepast: 15 februari 2019 19:12

Autofabrikant General Motors (GM) introduceert dit voorjaar twee e-bikes, waarvan er één opvouwbaar is. Nederland is een van de eerste drie landen waar GM's elektrische fietsen op de markt komen.

De merknaam van de nieuwe e-bikes van GM is Arīv, uit te spreken als het Engelse woord 'arrive'. De naam is bedacht door de winnaar van een crowdsource-campagne, die daarmee 10.000 dollar won.

GM brengt twee versies van de e-bike uit: de Arīv Meld en de opvouwbare Arīv Merge. De e-bikes hebben een actieradius van ruim 60 kilometer op een volle accu en ze zijn in 3,5 uur op te laden. De e-bikes hebben een usb-aansluiting, versnellingen en een smartphone-houder.

Vrij zwaar

Licht zijn de elektrische fietsen niet. De Meld weegt 19,5 kg en de opvouwbare Merge weegt zelfs 22 kg. Dat maakt hem niet de makkelijkste e-bike om in de achterbak van de auto te tillen. 

De e-bikes van GM komen deze lente op de markt in Nederland, België en Duitsland, landen waar volgens de fabrikant elektrische fietsen erg populair zijn. Ze zijn nu al te pre-orderen via de bike-exchange site. De Meld kost 2780 euro en de Merge 3385 euro.

General Motors is niet de enige autofabrikant die e-bikes op de markt brengt. Onder meer Volkswagen, Seat, Peugeot en BMW hebben al elektrische fietsen uitgebracht.  

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

Getest: de Mate X is een beest van een e-bike

Meer video's over e-bikes? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore