Bright Stuff

Bright Stuff: de drie beste tablets

15 februari 2019 20:42 Aangepast: 15 februari 2019 20:59

Tablets zijn prettig om mee te consumeren en je doet met het apparaat vele jaren. Het aanbod is groot, deze drie tablets raadt Bright je aan.

Tablets zijn één van de meest aanwezige gadgets van de afgelopen jaren, maar ze hadden nog geen plekje in onze Bright Stuff-koopgids. Dat kwam omdat we niet precies wisten welke drie tablets we er in moesten zetten. Het spectrum is inmiddels breed: van betaalbare huis-tuin-en-keuken-tablets tot krachtige maar dure pro-tablets.

Na lang experimenteren om bijvoorbeeld de iPad Pro als laptopvervanger te gebruiken, zijn we tot onze conclusie gekomen: een tablet blijft in de eerste plaats toch vooral een apparaat om digitaal mee te consumeren. Hoe graag we zelf ook op een tablet zouden willen werken, uiteindelijk zijn we nog steeds sneller met onze laptop. Wie graag productief wil zijn, verwijzen we daarom graag naar onze Bright Stuff-lijst met beste laptops.

De tablets die wij hebben gekozen zijn vooral fijn om mee te consumeren, al kan wat werken natuurlijk ook nog steeds. We hebben gekozen voor betaalbare modellen, die jaren meegaan en dan ook nog eens met allemaal een ander type besturingssysteem. Voor ieder wat wils, alle drie goed.

iPad, Surface Go en Galaxy Tab

Een iPad kan in een lijst met goede tablets niet ontbreken. Wij vinden het nog steeds de beste tablet voor de meeste mensen, en raden het reguliere model uit 2018 aan. Een mooi scherm van 9,7 inch, snelle chip, vingerafdrukscanner en gegarandeerd jarenlange ondersteuning van iOS. Met 359 euro nog vrij betaalbaar ook.

Wie een Windows-tablet wil, raden we de Microsoft Surface Go aan. Van de drie tablets in onze lijst komt deze nog het dichtst bij een laptop, mits je de hoes met toetsenbord erbij aanschaft. Met een vanafprijs van 449 euro is het ook de duurste tablet uit het rijtje, maar de Windows S-versie waar hij mee geleverd wordt, is wel te upgraden naar Windows 10. Daarmee is het ook de meest veelzijdige tablet in de lijst, bovendien voorzien van een handige standaard.

Als derde raden we de Samsung Galaxy Tab A 10.5 aan. De editie uit 2018 kost slechts 272 euro. Zijn voorgangers zijn ook nog verkrijgbaar, die zijn nog goedkoper. Lekker formaat, prima scherm, goed geluid en sterke batterij. Hij draait Android dus er is ondersteuning voor meerdere gebruikersaccounts.

Lees onze reviews over deze tablets:

» Apple iPad 2018

» Microsoft Surface Go

» Samsung Galaxy Tab A 10.5

Check ook Bright Stuff voor alle producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van