Voortaan uitnodiging

WhatsApp krijgt optie voor weigeren groepsgesprekken

14 februari 2019 12:52 Aangepast: 14 februari 2019 15:13
Beeld © ANP Foto

WhatsApp test een optie waarbij gebruikers zelf kunnen bepalen of ze aan een groepsgesprek toegevoegd willen worden.

Tot nu toe werkten uitnodigingen voor groepsgesprekken in WhatsApp automatisch. Als een gebruiker werd uitgenodigd, zat hij zonder zelfs iets te doen al in een nieuw groepsgesprek. WhatsApp test een andere manier, ontdekte WABetaInfo dat in bètaversie van WhatsApp zoekt naar nieuwe functies.

WhatsApp-gebruikers krijgen straks in de privacy-instellingen van de app een nieuwe optie. Onder 'Groepen' kan straks gekozen worden wie de gebruiker automatisch kan toevoegen aan groepsgesprekken. Er is keuze uit iedereen, alleen contacten of niemand.

De eerste keuze was tot nu toe de standaard, bij de andere opties krijgt de gebruiker voortaan een uitnodiging, tenzij de groepsleider een bekend contact van de gebruiker is. De uitnodiging heeft de vorm van een nieuwe chat, met twee knoppen: accepteren en afwijzen. Wie wordt uitgenodigd voor een nieuw groepsgesprek heeft 72 uur om te reageren, daarna wordt de uitnodiging automatisch afgewezen.

De nieuwe instelling heeft geen invloed op het aansluiten bij groepsgesprekken via een gedeelde link: dat blijft gewoon werken. De nieuwe uitnodigingsoptie wordt nu getest in de open bètaversie van WhatsApp voor Android en iOS. Waarschijnlijk is de nieuwe optie met de eerstvolgende update voor alle gebruikers beschikbaar.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

WhatsApp verwijdert 2 miljoen accounts per maand

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van