Ga naar de inhoud
Douche 2.0

Deze douchekop gebruikt 60 procent minder energie

De slimme douchekop Nebia 2.0 gebruikt volgens de makers 65 procent minder water en 60 procent minder energie.

Voor wie een excuus nodig heeft om extra lang te douchen, is er nu de douchekop Nebia 2.0. Daarmee bespaar je volgens de makers 65 procent aan watergebruik vergeleken met normale douchekoppen. Ook gebruikt hij volgens de makers 60 procent minder energie, doordat er minder warm water nodig is om dezelfde warmte te voelen.

De Nebia is strak vormgegeven, met een ontwerp in wit of matzwart, dat doet denken aan een game-stuurtje. De cirkelvormige kop hang je op met een magneet. Installeren kan in één minuut zonder schroeven en boren.

Maar het echte vernuft zit in het waterverbruik. De sproeikoppen nevelen het water. Door minder water onder hogere druk te spuiten, word je sneller schoon. Ook bereikt de Nebia een groter deel van je lichaam dan normale douches. Daardoor voelt het warmer aan, waardoor er minder warm water nodig is.

De eerste Nebia was al een grote hit. De nieuwe versie staat sinds deze week op crowdfundingsite Kickstarter. Er is al 740.000 euro opgehaald. De douchekop kost 350 dollar en wordt vanaf juni geleverd. Een van de investeerders in het bedrijf achter Nebia is Apple-baas Tim Cook. 

Voor de gewone kraan, die je veel vaker gebruikt, verkoopt IKEA overigens een spuitstuk dat op vergelijkbare wijze het water vernevelt, zodat je met veel minder water sneller schone handen hebt.

Met
Lees ook
Met dit opzetstuk voor je kraan verbruik je minder water
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl