Alle vervoer in 1 app

TomTom werkt mee aan routeplanner met ov en parkeeropties

12 februari 2019 14:15 Aangepast: 12 februari 2019 14:15
TomTom maakt allang niet meer alleen navigatiekastjes. Beeld © ANP

TomTom komt samen met Microsoft en ov-app Moovit met een routeplanner waarin zowel autoroutes, parkeermogelijkheden en opties van openbaar vervoer zijn meegenomen.

Dat heeft TomTom dinsdag bekendgemaakt. De bedrijven werken aan een routeplanner die alle vormen van vervoer combineert. Dit moet ertoe bijdragen dat meer mensen hun auto parkeren en het laatste deel van hun reis in steden met het openbaar vervoer afleggen.  

Voor TomTom betekent dit een verdere uitbreiding van de bestaande samenwerking met techreus Microsoft. De twee trekken al sinds december 2016 samen op. Onlangs werd bekend dat TomTom tevens een leidende leverancier wordt van navigatiedata voor het Azure-cloudplatform van Microsoft en voor Bing Maps.

Google

Er werden geen financiële details rond de nieuwe deal gemeld. TomTom ligt de laatste tijd extra onder een vergrootglas nu techreus Google zich steeds nadrukkelijker op de navigatiemarkt begeeft. Het bedrijf werd groot met de ontwikkeling en verkoop van navigatiekastjes voor in de auto, maar zag later dat die werden ingehaald door navigatie-apps op de smartphone. Inmiddels is TomTom al tijden bezig zich om te vormen naar een meer allround navigatiedienstverlener.

Moovit

De Moovit-app wordt wereldwijd door 120 miljoen mensen gebruikt in 2200 steden in 88 landen. De app toont live gegevens over ritten in het openbaar vervoer. Ook kunnen gebruikers ritten beoordelen en fouten doorgeven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

TomTom verkoopt Telematics-divisie aan Japans bedrijf voor 910 miljoen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore