Tech

Amazon verder in smarthomemarkt, neemt routerfabrikant over

12 februari 2019 11:38 Aangepast: 12 februari 2019 13:05
Beeld © Getty

Amazon wil het consumenten nog makkelijker maken om smarthome-apparaten te installeren en met elkaar te verbinden. Daarom neemt het routerfabrikant Eero over.

Amazon kondigde de overname aan zonder iets te zeggen over hoeveel het bedrijf neerlegt voor de Amerikaanse fabrikant van meshrouters (zie uitleg in kader onder).

De overname past bij de wens van Amazon om het consumenten zo makkelijk mogelijk te maken om smarthomeproducten aan thuisnetwerken te verbinden. 

Concurrentiestrijd

Amazon is met onder andere Google en Apple in een concurrentiestrijd verwikkeld om zoveel mogelijk slimme apparaten in onze huizen te krijgen die in verbinding staan met de slimme assistenten van die fabrikanten. 

Zo zijn er steeds meer slimme speakers, zoals de Google Home, de Amazon Echo, Apple Homepod en producten van andere fabrikanten die werken met spraakgestuurde commando's. 

Ook het aantal gadgets dat samenwerkt met de assistenten groeit snel: van lampen en deurbellen tot aan onze thermostaat. En al die apparaten zijn gebaat bij een goede internetverbinding. 

Wat is een mesh-netwerk?

Een mesh-netwerk, in het Nederlands ook wel vermaasd netwerk genoemd, is een groep apparaten waarmee je een stabiel netwerk kan vormen, bijvoorbeeld een netwerk van wifi-routers.

Al die wifi-routers in zo'n netwerk zijn met elkaar verbonden, ongeveer op een manier waarop een visnet aan elkaar is geknoopt. Alle knopen in het net zijn dan wifi-routers en die met een net-achtige structuur in verbinding staan met alle andere routers.

Op het moment dat er één wegvalt, zijn er andere routers die de verbinding in de lucht houden. Door op verschillende plekken in huis of kantoor deze routers te plaatsen, is het bereik zo constant mogelijk.

Er zijn naast Eero ook nog tal van andere fabrikanten die vergelijkbare routers aanbieden, zoals Netgear, Linksys en Google. ​​​​​​

Miniatuurvoorbeeld
Vier streepjes

5 tips om een goed wifi-netwerk in je huis of kantoor te krijgen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van