Ga naar de inhoud
Tech

Japanse techinvesteerder steekt miljard in zelfrijdende bezorgauto's

Beeld © Nuro

Het Japanse bedrijf SoftBank steekt 920 miljoen dollar (815 miljoen euro) in zelfrijdende bezorgwagens van de Amerikaanse startup Nuro. Door de investering wordt het bedrijf gewaardeerd op 2,7 miljard dollar.

Het bedrijf meldt op Twitter dat een investeringsfonds van Softbank geld steekt in de startup. Softbank is een groot Japans bedrijvenimperium dat zich bezighoudt met met onder meer communicatie, internet en robotica.

Bestelbusje

Nuro werkt sinds een 2016 aan een klein zelfrijdend bestelbusje dat pakketjes kan bezorgen, zoals maaltijden, boodschappen of bestellingen van webshops.

Het bedrijf werd drie jaar geleden opgericht door twee oud-medewerkers van Waymo: het dochterbedrijf van Google dat ook werkt aan zelfrijdende auto’s. Vorig jaar haalde Nuro al 92 miljoen dollar op aan investeringen.

Uitbreiden

Softbank Vision Fund stak al eerder geld in de transportsector. Het investeerde al eens in Uber en vorig jaar pompte het meer dan 3,35 miljard dollar (3 miljard euro) in Cruise, het onderdeel van General Motors dat ook bezig is met zelfrijdende auto’s.

Nuro gaat het geld gebruiken om de futuristische ogende busjes uit te breiden naar nieuwe gebieden. In december ging het eerste zelfrijdende voertuig van het bedrijf de weg op in Scottsdale, Arizona.

Zelfrijdende Toyota Prius

Afgelopen zomer kondigde Nuro een samenwerking aan met de Amerikaanse supermarktketen Kroger om boodschappenbezorgdienst op te zetten met zelfrijdende Toyota’s Prius.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl