Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tegen de wil van Jobs

'Apple test Macs met touchscreen en gezichtsherkenning'

12 februari 2019 08:28 Aangepast: 12 februari 2019 08:35
Beeld © Apple

Apple zou bezig zijn met het testen van aanraakschermen in nieuwe versies van de MacBook. Wijlen Apple-oprichter Steve Jobs was daar juist fel tegenstander van.

Naast het gerucht over de nieuwe versie van de draadloze oordoppen AirPods, heeft techsite MySmartPrice ook van ingewijden vernomen dat Apple werkt aan de implementatie van de Face ID-gezichtsherkenning in de laptops en computers

Op dit moment wordt de gezichtsherkenning van Apple alleen nog gebruikt bij de iPhone, maar het zou logisch zijn als deze ook in de computers terecht komt. Met deze technologie kan zowel de telefoon ontgrendeld worden, als betalingen worden gedaan.

Microsoft heeft met Windows Hello al jaren een betrouwbare en goedwerkende gezichtsontgrendeling in veel laptops ingebouwd. Toch zeggen de bronnen tegen MySmartPrice dat de test zich nog een vroeg stadium bevindt en dat het nog wel even duurt voordat dit daadwerkelijk geïmplementeerd wordt in Macs.

Dit geldt ook voor de testen met een touchscreen in Macs. Deze prototypes worden ook alleen nog maar intern getest. Er zijn al jaren Windows-laptops met aanraakschermen op de markt, waaronder die in de Surface-lijn van Microsoft.

Steve Jobs

Apple geloofde lange tijd niet in laptops met aanraakschermen. Zo zei Steve Jobs bij de presentatie van de iPad dat een MacBook met een touchscreen 'ergonomisch verschrikkelijk' zou zijn. 

Jobs gaf destijds aan dat het bedrijf 'tal van gebruikerstesten' had gedaan. "Maar wat bleek: het werkt niet. Aanraakschermen willen niet verticaal zijn." Volgens hem zou zelfs bij langdurig gebruik 'je arm eraf vallen'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Spatiebalkprobleem plaagt MacBook-bezitters

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore