Tech

Deze 'slimme' poster toont altijd het actuele weerbericht

11 februari 2019 19:33 Aangepast: 11 februari 2019 19:34

Deze gezeefdrukte poster is altijd online en toont dankzij thermische inkt steeds de nieuwe weersverwachtingen.

De Weather Poster is een mooie combinatie van oude en nieuwe media. Enerzijds is het een zeefdruk met inkt op papier, maar tegelijkertijd update de poster zichzelf steeds met de actuele weersverwachtingen. De poster is met internet verbonden via wifi. Hij geeft met een simpel icoontje, zoals een zonnetje of wolkjes met of zonder regen, de weersverwachting aan om 8, 12, 16 en 20 uur.

Het geheim achter deze poster is de 'slimme' inkt die langzaam van kleur kan veranderen om de iconen te vormen. Hoe dat precies werkt vertellen de makers niet, maar ze waarschuwen wel dat de inkt op de Weather Poster zelf van kleur verandert als je huis warmer is dan 29 graden. De slimme inkt is hoogstwaarschijnlijk een thermische inkt, die ze via temperatuur beïnvloeden. Het duurt volgens de makers zo'n tien minuten voordat een icoon verschijnt.

De Weather Poster is voor circa 120 euro te bestellen via crowdfundingsite Kickstarter. Kopers krijgen gratis twee jaar aan weerupdates. Daarna is een jaarabonnement van 5 euro vereist.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Delftse startup voor inktloos printen haalt miljoen op

Getest: de beste betaalbare e-readers

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`