Software-update

Tesla Model 3's krijgen speciale hondenmodus

11 februari 2019 19:20 Aangepast: 11 februari 2019 19:19

De Model 3's van Tesla krijgen een speciale modus die voorkomt dat honden die in de auto zitten oververhit raken. Ook toont het grote scherm voorin de auto mogelijk aan voorbijgangers dat ze zich geen zorgen over de hond hoeven te maken.

Regelmatig sterven er honden die in auto's worden achtergelaten aan oververhitting, terwijl hun baasje boodschappen aan het doen is. De temperaturen in auto's die in de zon staan lopen snel op en honden kunnen temperaturen boven de 40 graden maar heel kort overleven.

Vorig jaar introduceerde Tesla voor de Model 3 al de Cabin Overheat Protection-modus die automatisch de airco aanzet als de temperatuur in de auto te hoog wordt. Tesla-baas Elon Musk ontving veel tweets van klanten die om een dergelijke optie vroegen. Nu zegt Musk dat de Model 3 volgende week een speciale hondenmodus krijgt na een software-update. 

Hoewel het nog niet precies bekend is wat de hondenmodus inhoud, geeft een tweet naar Musk van een Model 3-eigenaar afgelopen najaar een indicatie. "Kan je aan de Tesla Model 3 een hondenmodus toevoegen? Zodat de muziek speelt en de airconditioning aanstaat en op het scherm de tekst staat: 'Met mij gaat het goed en mijn baasje is zo terug'?" Musk beantwoordde die tweet met 'ja'. 

De kans is groot dat de Tesla's in de speciale modus zo'n waarschuwingstekst op het dashboardscherm zullen tonen. Of de auto's ook een kalmerend hondenmuziekje zullen afspelen, is nog afwachten. 

Volg Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla Model 3 in Nederland: 'Achterbank is enige nadeel'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla-topman Elon Musk brengt bliksembezoek aan Nederland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van