Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Training en promotie

'Overheid VS investeert fors in kunstmatige intelligentie'

11 februari 2019 10:39 Aangepast: 11 februari 2019 10:40

De Amerikaanse overheid gaat investeren in de ontwikkeling en promotie van kunstmatige intelligentie.

Onder het nieuwe 'American AI Initiative' moeten Amerikaanse overheidsinstanties meer middelen steken in het klaarstomen van hun personeel voor het toenemende gebruik van kunstmatige intelligentie (AI). De Amerikaanse president Trump tekent maandag een uitvoeringsbevel dat het initiatief in gang zet, zegt een hooggeplaatste overheidsmedewerker tegen Reuters.

Naast training moet de Amerikaanse overheid ook meer tijd en geld besteden aan onderzoek naar AI en de promotie daarvan. Om de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie op de eerste plaats te zetten, moeten makers van kunstmatige intelligentie toegang tot meer overheidsdata krijgen.

Kunstmatige intelligentie wordt slimmer en nuttiger naarmate het toegang tot meer data krijgt. AI leert door verbanden te zien tussen informatie die op elkaar lijkt en is daarom gebaat bij zoveel mogelijk data.

Race om niet achter te lopen

Het is niet bekend hoeveel geld de Amerikaanse overheid in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie wil steken. President Trump noemde investeren in de moderne industrie onlangs tijdens zijn State of the Union-toespraak al een noodzakelijkheid.

Critici kijken met argusogen naar de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. AI belooft grote gevolgen te hebben voor de banenmarkt, privacy van burgers, cyberveiligheid en zelfs oorlogsvoering. Leiders van techbedrijven tekenden in 2018 al een belofte om geen wapens met AI te maken, die zonder menselijke tussenkomst doelwitten selecteren en aanvallen.

China

China zou zelfs bang zijn dat kunstmatige intelligentie per ongeluk een oorlog in gang zou kunnen zetten. Ondertussen investeert China naar verluidt wel miljarden in kunstmatige intelligentie, waardoor de VS niet kan achterblijven.

Ook Europa gaat miljarden steken in AI en zette eind 2018 een actieplan op om veel meer geld en energie te steken in de ontwikkeling en het gebruik van kunstmatige intelligentie.

Bekijk ook: Worden robots slimmer dan mensen?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie wil vaker kunstmatige intelligentie inzetten

Kijk ook: worden robots slimmer dan mensen?

Meer tech-video's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore