Tech

Slimme huishoudapparatuur nog niet erg populair

18 mei 2016 06:30 Aangepast: 31 juli 2017 11:30
Beeld © Flickr - Kārlis Dambrāns

Een werkster nemen, zelf ploeteren, of toch een slim apparaat in huis halen? We kiezen nog steeds vaak voor de eerste twee opties. Het populairste slimme apparaat is de robotstofzuiger; vier procent van de Nederlandse huishoudens heeft er één in huis.

In totaal rijden er zo'n 300.000 robots door de Nederlandse huiskamers om te stofzuigen, blijkt uit onderzoek van Multiscope. 

Het merk iRobot is het meest gewild, ze kosten tussen de 300 en 600 euro. Voor dezelfde prijs kan je zo'n 20 tot 40 uur een huishoudelijke hulp inhuren. De top drie wordt aangevuld met robotstofzuigers van Philips en Dirt Devil.

Andere slimme apparaten

Andere slimme apparaten, zoals een oven die soorten voedsel kan herkennen met een camera en de bereidingsmethode hierop aanpast, zijn minder populair dan de stofzuiger. Datzelfde geldt voor koelkasten en wasmachines.

We zijn niet van plan om er snel één aan te kopen. 41 procent vindt de prijs nog een te hoge drempel en een even grote groep ziet geen reden om een nieuwe aan te schaffen, als het oude apparaat nog niet kapot is. 

Leuke filmpjes

Eigenlijk best jammer, want op het internet zwerven grappige filmpjes rond van deze slimme apparaten. Zo is er een machine die je overhemden kan strijken, een robot die met je hond kan spelen en een apparaat dat (in tegenstelling tot de meeste mensen) wél een hole-in-one kan slaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van