7 camera's in totaal

'Nokia komt met telefoon met 5 camera's achterop'

11 februari 2019 08:59 Aangepast: 11 februari 2019 09:00

Nokia zou binnenkort een smartphone introduceren met maar liefst vijf camera's op de achterkant. Beelden van de Nokia 9 Pureview met vijf cameralenzen achterop zijn afgelopen week al uitgelekt.

De website 91Mobiles publiceerde de beelden van de nieuwe Nokia 9 Pureview. Het toestel heeft vijf cameralenzen aan de achterkant. Ook zitten bij de lenzen een led-flitser en autofocussensor.  Er zijn al meerdere smartphones met drie of vier cameralenzen op de achterkant, maar vijf zou een primeur zijn. De specificaties van de camera's zijn nog niet bekend.

De voorkant van het toestel toont relatief grote schermranden aan de boven- en onderkant. Mogelijk is de vingerafdruksensor in het scherm verwerkt. Veel andere details over het toestel ontbreken nog. Zo zijn de prijs en de introductiedatum nog niet duidelijk.

Nokia-fabrikant HMD onthult waarschijnlijk tijdens telecombeurs Mobile World Congress (MWC) eind deze maand nieuwe smartphones, waaronder mogelijk dit toestel. Bright doet verslag van MWC. Lees ook onze vooruitblik.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van