MWC 2019

Overzicht: deze nieuwe smartphones komen eraan

21 februari 2019 06:03 Aangepast: 21 februari 2019 10:59

Volgende week vindt in Barcelona het jaarlijkse Mobile World Congress (MWC) plaats: de beurs waar fabrikanten hun nieuwste smartphones aankondigen. Samsung presenteerde woensdagavond al zijn nieuwe telefoons. Wat kun je nog meer verwachten?

Samsung Galaxy S10

Samsung presenteerde zijn nieuwe Galaxy S10-smartphones: de S10, de S10+ en de S10e. De toestellen hebben onder meer een selfiecamera in een gat in de bovenhoek van het scherm en een vingerafdrukscanner die onder het scherm is verwerkt. De goedkoopste versie kost 749 euro, de duurste variant kost 1599 euro. Ze zijn vanaf 8 maart te koop in Nederland.

Opvouwbare Samsung Galaxy Fold

Samsung onthulde ook zijn eerste opvouwbare smartphone, de Galaxy Fold, die in de VS eind april te koop is voor 1980 dollar. De telefoon met een opvouwbaar scherm is in het tweede kwartaal ook in Nederland te koop, maar de Nederlandse prijs is nog niet bekend.

Huawei P30 en P30 Pro

Voor de Huawei P30 en P30 Pro komt MWC 2019 te vroeg. Huawei kondigt deze nieuwe smartphones pas eind maart aan. De nieuwe high-end toestellen van de Chinese fabrikant zullen vermoedelijk een vingerafdrukscanner in het scherm krijgen. De P30 wordt waarschijnlijk uitgerust met drie camera's aan de achterkant, terwijl de P30 Pro er vier krijgt.

Opvouwbaar 5G-toestel Huawei

Daarnaast werkt Huawei ook aan een opvouwbaar toestel met 5G-ondersteuning. Deze smartphone zal de Chinese fabrikant waarschijnlijk wel tijdens MWC 2019 presenteren. In uitgevouwen toestand zal het nieuwe Huawei-toestel een scherm hebben van 8 inch, opgevouwen is het scherm aan de buitenkant 5 inch.

LG G8 ThinQ en LG V50 ThinQ

LG zal tijdens MWC 2019 naar verwachting twee nieuwe high-end toestellen presenteren: de LG G8 ThinQ en de LG V50 ThinQ. De V50 zal een 5G-modem krijgen, terwijl de G8 opvalt door een 3D-frontcamera die moet gaan concurreren met FaceID van Apple.

Nokia 9 PureView

Ook de Nokia 9 PureView zal zijn debuut maken op MWC 2019. Het nieuwe vlaggenschip van Nokia krijgt vijf cameralenzen aan de achterkant. Daarnaast krijgt het toestel een in het scherm ingebouwde vingerafdrukscanner.

Vivo V15 Pro

Daags voor MWC heeft het Chinese merk Vivo al zijn V15 Pro gepresenteerd. Dit toestel krijgt een uitschuifbare camera aan de voorkant met een resolutie van 32 megapixel. Aan de achterkant zullen drie camera's zitten, waaronder een camera met 48 megapixel.

Motorola Razr V4

Motorola zou werken aan een comeback van de iconische 'uitklaptelefoon' Razr. Het nieuwe toestel, dat vermoedelijk Razr v4 gaat heten, krijgt een opvouwbaar scherm. Net als andere opvouwbare smartphones zal de Razr v4 niet goedkoop zijn: de vanaf-prijs wordt vermoedelijk zo'n 1500 dollar.

Xiaomi

Xiaomi onthulde enkele dagen voor de beurs al zijn Mi Mix 9 met een triple-camera aan de achterkant en ondersteuning voor extra snel draadloos opladen. Tijdens MWXC zou het Chinese merk een 5G-variant presenteren van de Xiaomi Mi Mix 3, een smartphone met een randloos scherm en een camera die uit de bovenkant schuift. 

OnePlus

Ook OnePlus werkt aan een toestel met 5G, die naar verwachting ergens in de komende maanden in Europa op de markt moet komen. Vermoedelijk zal OnePlus hier meer over bekendmaken op MWC 2019. Bij die gelegenheid zal OnePlus mogelijk ook de OnePlus 7 ten doop houden.

Oppo

In januari presenteerde Oppo een technologie die het mogelijk maakt om 10x optisch in te zoomen met de camera van je smartphone. De presentatie van een smartphone waar deze technologie zit ingebouwd, wordt verwacht voor MWC 2019. De betreffende smartphone gebruikt overigens drie camera's om het effect van 10x optische zoom te bereiken.

Volg de updates

Bright doet verslag van het Mobile World Congress in Barcelona.

Volg ons via Facebook, Twitter en Instagram.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal voor video's met de nieuwe smartphones en andere gadgets.

En download de gratis Bright-app voor Android en iPhone.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van