Bright

Overzicht: deze smartphones worden binnenkort verwacht

08 februari 2019 23:51 Aangepast: 09 februari 2019 12:28

Eind deze maand vindt in Barcelona het jaarlijkse Mobile World Congress (MWC) plaats: de beurs waar fabrikanten hun nieuwste smartphones aankondigen. Wat valt er te verwachten?

Samsung Galaxy S10

Enkele dagen voor de start van MWC 2019 heeft Samsung op 20 februari al een evenement gepland staan, waar het bedrijf naar verwachting zijn Galaxy S10-serie aan het publiek zal tonen: de S10, de S10+ en de S10e. Er is al veel uitgelekt over de nieuwe toestellen. Verwacht onder meer een selfiecameragat rechtsboven in het scherm en een vingerafdrukscanner in het scherm.

Galaxy Buds en Galaxy Watch

Er zitten ook nog nieuwe draadloze Samsung-oordopjes - Galaxy Buds geheten - in de pijplijn die je zult kunnen opladen met behulp van de S10(+). Daarnaast is de Koreaanse fabrikant bezig met een nieuwe versie van de Galaxy Watch, met slaapmonitor, stappenteller, fitnesstracker, hartslagmeter en GPS.

Opvouwbare Samsung-telefoon

Het spannendst is vermoedelijk Samsungs opvouwbare smartphone, al blijft het gissen wanneer de fabrikant dat toestel presenteert. Het eerste prototype van dat toestel liet Samsung vorig jaar november al zien.

In de eerste helft van dit jaar wil de fabrikant de opvouwbare smartphone op de markt brengen. Hoe het toestel, dat als een boek wordt opengevouwen, gaat heten is nog niet duidelijk. Namen die circuleren zijn: Samsung Fold, Galaxy Fold en Galaxy F.

Huawei P30 en P30 Pro

Voor de Huawei P30 en P30 Pro komt MWC 2019 iets te vroeg. De verwachting is dat Huawei eind maart zal aankondigen. De nieuwe high-end toestellen van de Chinese fabrikant zullen vermoedelijk een vingerafdrukscanner in het scherm krijgen. De P30 wordt waarschijnlijk uitgerust met drie camera's aan de achterkant, terwijl de P30 Pro er vier krijgt.

Opvouwbaar 5G-toestel Huawei

Daarnaast werkt Huawei ook aan een opvouwbaar toestel met 5G-ondersteuning. Deze smartphone zal de Chinese fabrikant waarschijnlijk wel tijdens MWC 2019 presenteren. In uitgevouwen toestand zal het nieuwe Huawei-toestel een scherm hebben van 8 inch, opgevouwen is het scherm aan de buitenkant 5 inch.

LG G8 ThinQ en LG V50 ThinQ

LG zal tijdens MWC 2019 naar verwachting twee nieuwe high-end toestellen presenteren: de LG G8 ThinQ en de LG V50 ThinQ. De V50 zal een 5G-modem krijgen, terwijl de G8 opvalt door een 3D-frontcamera die moet gaan concurreren met FaceID van Apple.

Nokia 9 PureView

Ook de Nokia 9 PureView zal zijn debuut maken op MWC 2019. Het nieuwe vlaggenschip van Nokia krijgt vijf cameralenzen aan de achterkant. Daarnaast krijgt het toestel een in het scherm ingebouwde vingerafdrukscanner.

Vivo V15 Pro

Vlak voor MWC 2019, op 20 februari presenteert Vivo zijn V15 Pro. Dit toestel krijgt een uitschuifbare camera aan de voorkant met een resolutie van 32 megapixel. Aan de achterkant zullen drie camera's zitten, waaronder een camera met 48 megapixel.

Motorola Razr V4

Motorola werkt aan een comeback van de iconische Razr. Het nieuwe toestel, dat vermoedelijk Razr v4 gaat heten, krijgt een opvouwbaar scherm. Net als andere opvouwbare smartphones zal de Razr v4 niet goedkoop zijn: de vanaf-prijs wordt vermoedelijk zo'n 1500 dollar.

Xiaomi Mi Mix 3 met 5G

In oktober lanceerde Xiaomi de Xiaomi Mi Mix 3, een smartphone met een randloos scherm en een camera die uit de bovenkant schuift. In Barcelona zal de Chinese fabrikant waarschijnlijk een variant met 5G presenteren.

OnePlus-toestel met 5G

Ook OnePlus werkt aan een toestel met 5G, die naar verwachting ergens in de komende maanden in Europa op de markt moet komen. Vermoedelijk zal OnePlus hier meer over bekendmaken op MWC 2019. Bij die gelegenheid zal OnePlus waarschijnlijk ook de OnePlus 7 ten doop houden.

Oppo-toestel met 10x optische zoom

In januari presenteerde Oppo een technologie die het mogelijk maakt om 10x optisch in te zoomen met de camera van je smartphone. De presentatie van een smartphone waar deze technologie zit ingebouwd, wordt verwacht voor MWC 2019. De betreffende smartphone gebruikt overigens drie camera's om het effect van 10x optische zoom te bereiken.

Download de Bright-apps

Volg het technieuws met de gratis Bright-app voor Android of iPhone

9 gadgets om in 2019 naar uit te kijken:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

`