Ga naar de inhoud
Browser

Microsoft: stop met gebruik van Internet Explorer

Beeld © Getty Images

Een security-expert van Microsoft wijst nog maar eens op de nadelen van het gebruik van Internet Explorer. Hij roept bedrijven op nu echt over te stappen op andere browsers.

In 2002 en 2003 was Internet Explorer nog goed voor een marktaandeel van zo'n 90 procent. Microsoft bundelde de webbrowser met zijn besturingssysteem en verpulverde zo de concurrentie. Dit tot ongenoegen van consumentenorganisaties, andere browsermakers en overheden die meenden dat Microsoft zo zijn machtspositie misbruikte om zoveel mogelijk gebruikers te krijgen.

Zo veel trucs als Microsoft destijds uithaalde om een zo groot mogelijk marktaandeel te krijgen, zo veel moeite doet Microsoft nu om iedereen ervan te overtuigen dat je maar het beste kunt stoppen met het gebruik van IE.

Geen ondersteuning nieuwe standaarden

De meeste gewone webgebruikers zijn inmiddels al lang overgestapt naar Chrome, Firefox en de IE-opvolger Edge. Maar bij bedrijven en organisaties is Internet Explorer nog steeds populair omdat zij hun webapplicaties ooit voor IE hebben ontwikkeld.

In een blogpost schrijft Chris Jackson, security-expert bij Microsoft, dat ook bedrijven maar het beste kunnen overstappen naar een andere browser.

Hij erkent dat het voor IT-afdelingen van bedrijven en organisaties makkelijk is om IE te blijven gebruiken, omdat hun webapplicaties nu eenmaal goed draaien in de oude browser. Maar voor alledaags webgebruik is IE inmiddels minder geschikt, meent Jackson.

"We ondersteunen geen nieuwe webstandaarden in IE. Hoewel veel websites prima werken, testen de meeste webontwikkelaars hun sites niet meer in Internet Explorer."

Edge gebaseerd op Chrome

Microsoft werkt ondertussen aan een nieuwe versie van zijn browser Edge, waarbij het bedrijf gebruikmaakt van Chromium, de open-source webtechnologie uit de koker van concurrent Google. Door gebruik te maken van Chromium moeten websites in Edge sneller laden en er beter uit gaan zien.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe Microsoft-browser gebruikt Google-techniek

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's