E-bikes

Deze e-bike vouw je in tien seconden op

08 februari 2019 20:39 Aangepast: 08 februari 2019 20:38

Gocycle, fabrikant van opvouwbare e-bikes, brengt binnenkort de Gocycle GX op de markt die je in tien seconden tot een compacte eenheid opvouwt zodat je hem makkelijk achter je aan kan rollen.

Gocycle ontwikkelt al zo'n tien jaar opvouwbare elektrische fietsen. De nieuwste telg is de Gocycle GX. Het belangrijkste nieuwe kenmerk is de snelheid waarmee je de fiets kunt opvouwen. Volgens Gocycle kan dat in tien seconden, en is dit de snelst opvouwbare Gocycle tot nu toe. Dat komt mede doordat je bij de GX de wielen er niet af hoeft te halen, zoals bij de andere Gocycles. 

Het GX-frame scharniert en eenmaal omgevouwen staan de twee wielen parallel aan elkaar. Dat betekent dat je de GX ook kan rollen als een rolkoffer. De andere modellen vouw je met de wielen los van het frame op om vervolgens als compacte eenheid in de kofferbak te leggen.

18 kilo

De in het frame van de GX verwerkte, verwijderbare accu levert 300 Wh en moet goed zijn voor een actieradius van zo'n 65 kilometer. Drie versnellingen ondersteunen je tijdens het fietsen en de 250-motor in het voorwiel is volgens de wetgeving begrensd op een snelheid van 25 kilometer per uur. De GX weegt net geen 18 kilo. Dat maakt de e-bike niet echt geschikt om naar drie hoog achter te tillen.

De Gocycle GX is beschikbaar voor pre-order met een prijs van 3199 euro en de verwachte levering is in april. Als je vooruit bestelt is het wellicht verstandig om Gocycle te vragen of de Brexit invloed gaat hebben op de prijs, aangezien Gocycle een Brits bedrijf is.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Deze fraaie e-bikes raden wij aan

Getest: deze e-bike gaat 49 km/u

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore