Ga naar de inhoud
Elektrisch rijden

Problemen bij start Europese verkoop Tesla Model 3

Sommige kopers van een Tesla Model 3 die deze week hun auto wilden ophalen bij de fabriek in Tilburg moesten onverrichter zake weer naar huis.

Het leveren van de Tesla Model 3 begon op woensdag in West- Europa, maar Tesla kon nog niet direct zoveel auto's leveren als beloofd. Dat stelt de producent van elektrische auto's tegenover Electrek. Ook Elon Musk erkent op Twitter dat er veel 'onverwachte uitdagingen' waren bij de haven van Zeebrugge, waar de auto's zijn aangekomen.

Michael Strik die tevergeefs naar Tilburg ging, reageert teleurgesteld. "Omdat we ondernemers zijn vroegen we om thuisbezorging. We zijn veel tijd kwijtgeraakt. Wat een tijdverspilling", schrijft hij op Twitter. Tesla Nederland kon nog niet reageren.

Bijna 14.000 exemplaren besteld

Veel klanten hebben lang op hun Tesla Model 3 moeten wachten. De fabrikant ondervond aanvankelijk de nodige tegenslagen bij de productie van het goedkoopste model tot nu toe. Inmiddels slaagt het bedrijf er wel in om wekelijks vijfduizend exemplaren van de Model 3 van de band te laten rollen.

De komende maanden is Tesla van plan om wekelijks drieduizend Tesla Model 3-voertuigen naar Zeebrugge te verschepen. In Europa zijn er bijna 14.000 exemplaren besteld. Nu het bestellen van de Model 3 is opengesteld voor iedereen in Europa zal dat aantal verder stijgen, zo is de verwachting.

Hogere
Lees ook:
Hogere bijtelling: haast geen Tesla verkocht in januari

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl