Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Pas op: overstekende vliegtuigen

Deze Boeing wordt een 5D-attractie in Badhoevedorp

07 februari 2019 13:53 Aangepast: 08 februari 2019 16:36

Vrijdagnacht rijdt een Boeing 747 over de A9 naar het Corendon-hotel in Badhoevedorp. Daar wordt het vliegtuig uiteindelijk gebruikt in een attractie die turbulentie simuleert.

Vrijdagnacht steekt een Boeing 747 de A9 over. Het gaat om een rood-wit toestel van Corendon dat van Schiphol naar het Corendon Hotel in Badhoevedorp wordt verplaatst om daar zijn einde te vinden als een 5D-experience waarin turbulentie wordt nagebootst.

De Boeing met boven het laadruim nog eens twee verdiepingen passeert ook 16 weilanden en 17 sloten waarvoor speciale bruggen zijn aangebracht. Al woensdagnacht is het vliegtuig vanaf Schiphol vertrokken voor het vijfdaags transport naar het Corendon Village Hotel. Maar liefst 6000 mensen hebben zich aangemeld om een nachtje mee te kijken. "Commercieel gezien had ik het nooit moeten doen. Maar het brengt zoveel teweeg bij de mensen dat ik er een goed gevoel bij krijg,” zegt Corendon-oprichter en eigenaar Atilay Uslu. De hele verhuizing kost enkele miljoenen. 

5D-attractie

De Boeing 747-400 die 30 jaar dienst heeft gedaan bij KLM wordt omgebouwd tot een attractie met een 5D-experience, waarin je terwijl je aan de grond staat turbulentie kunt ervaren in bewegende stoelen. Daarnaast is er de wing walk, een uitstapje op de metershoge vleugel dat normaal is voorbehouden aan de technische dienst van een luchtvaartmaatschappij. Daarnaast wordt de geschiedenis van de luchtvaart uitgebeeld.

In een livestream en onder hashtag #corendonmission747 kun je het transport volgen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pathé opent nieuwe 4D-zalen in drie steden

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore