Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Design

Nieuwe skischoen waarin je ook goed kunt lopen

20 februari 2019 18:48 Aangepast: 20 februari 2019 19:15

Dahu heeft een skischoen ontwikkeld volgens een nieuw principe. Klik uit de schoen en je hebt een laars aan.

Er zijn meerdere redenen om als skiër snowboarders te benijden, maar de belangrijkste is toch wel dat ze geen irritante plastic schoenen aan hoeven te doen. Waar je bij het après-skiën op loopt alsof je een keutel in de onderbroek hebt hangen. Koop je de Zwitserse Dahu Ecorce 01, dan heb je een reden minder om over te willen stappen van twee plankjes naar één.

Deze schoen komt komend najaar uit en is ontwikkeld volgens een nieuw principe. Veruit de meeste skischoenen nu zijn in de basis een grote plastic schelp waar je voet in past met een liner om het knellen wat dragelijker te maken en je voeten warm te houden. 

De Ecorce 01 maakt die buitenkant minimalistischer en de binnenkant wat uitgebreider. De kunststof delen zitten nu vol gaten, zodat er alleen materiaal aanwezig is waar je echt steun nodig hebt.

De liner daarentegen is een waterdichte laars geworden, die je uit de buitenkant kan trekken om er gewoon op te lopen. De laars is een Italiaans ontwerpwerkje met primaloft isolatie, zodat je er ook diep onder de 0 graden nog warm bij loopt.

Zowel de dames- als de heren-variant is verkrijgbaar in een zwarte buitenkant en camel schoen of een witte buitenkant en grijze schoen. Prijzen zijn nog niet bekend. Volgend sneeuwseizoen komen de schoenen op de markt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Sneller skiën met dit exoskelet

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Instapschoen voor snowboarders

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore