Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Gerommel bij Facebook: weer hooggeplaatste medewerkers weg

07 februari 2019 07:18 Aangepast: 07 februari 2019 09:03
Het kantoor van Facebook in Londen. Beeld © Getty Images

De afgelopen maanden zijn meerdere hooggeplaatste werknemers vertrokken bij Facebook. Aan die lijst kunnen nu twee directeuren van de communicatiedienst worden toegevoegd, zo bevestigt het bedrijf.

Het gaat om Caryn Marooney, onderdirecteur voor wereldwijde communicatie, en Debbie Frost, vicepresident communicatie en pr. Maroony, die acht jaar geleden bij het bedrijf begon, laat in een post op Facebook weten 'meer dan ooit te geloven in het bedrijf'.

In oktober kwam de voormalige Britse vicepremier Nick Clegg aan het hoofd te staan van de communicatiedienst van Facebook. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Winner takes all: zo overleeft het machtige Facebook nog 15 jaar

Turbulente jaren

De afgelopen twee jaar zijn alles behalve rustig geweest voor het bedrijf, en dan met name de communicatie-afdeling. De privacyschandalen waren niet van de lucht, met de zaak rond data-analysebedrijf Cambridge Analytica als voorlopig dieptepunt. De vrees voor weglopende gebruikers werd groter dan ooit.

Beleggers werden eind vorige maand wel gerustgesteld door de kwartaalcijfers. In het vierde kwartaal groeide de omzet van Facebook met 30 procent tot 16,91 miljard dollar. De winst (6,9 miljard) steeg met 60 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 

Analisten lijken het dan ook met elkaar eens: Facebook blijft doorgroeien en er zijn geen aanwijzingen dat dat snel zal veranderen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore