Fotodienst

Flickr-gebruikers krijgen uitstel, foto’s nog niet verwijderd

06 februari 2019 21:51 Aangepast: 06 februari 2019 21:56

Flickr geeft gebruikers die hun oude foto’s willen downloaden nog even respijt. De fotodienst begint ‘pas’ op 12 maart met het verwijderen van foto’s van gebruikers die geen betaald abonnement hebben.

Vorig jaar kondigde Flickr al aan dat mensen met een gratis Flickr-account nog maximaal duizend foto’s mogen opslaan. Wie niet 49,99 dollar per jaar betaalt, raakt de foto’s die boven de limiet vallen kwijt. Verwijderde foto’s zijn bovendien niet meer terug te halen.

Hoewel het nieuwe beleid aanvankelijk deze week van kracht werd, heeft Flickr nu toch besloten om de deadline nog even uit te stellen tot 12 maart, meldt USA Today. De fotodienst koos voor uitstel omdat veel klanten klaagden en omdat er problemen waren met de Flickr-servers.

Gebruikers van Flickr kunnen maximaal vijfhonderd foto’s tegelijkertijd downloaden. Voor mensen die tienduizenden foto’s hebben geüpload naar de fotodienst is dat een flink probleem. Zeker omdat gebruikers soms dagen moeten wachten tot ze een bestand met vijfhonderd gedownloade foto’s ontvangen, schrijft USA Today.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fotodienst Flickr start met verwijderen oude foto's van gebruikers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van