Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Gaming-startup GetSocial haalde miljoenen op, maar is nu failliet

06 februari 2019 20:00 Aangepast: 07 februari 2019 10:43
GetSocial haalde miljoenen op, maar ging toch failliet. Beeld © GetSocial

De Haagse gaming-startup GetSocial, die afgelopen jaren vele miljoenen van investeerders ophaalde, is failliet. Een overname ketste op de valreep af.

GetSocial werd vijf jaar geleden opgericht als sociaal platform voor mobiele gamers en app-ontwikkelaars. Begin 2016 haalde het bedrijf 2,5 miljoen dollar op van investeerders. Onder de geldschieters waren Astor Participaties en Novamedia van Boudewijn Poelmann, de man achter de Postcode Loterij.

Met die kapitaalinjectie kwam het totale bedrag dat destijds in het bedrijf was geïnvesteerd op een indrukwekkende 8 miljoen euro.

Veel investeerders

Volgens directeur Jeroen Bouwman mocht GetSocial veel kleine investeerders en enkele investeringsfondsen tot haar aandeelhouders rekenen. "De laatste tijd was het bedrijf voor 90 procent in handen van zeven aandeelhouders."

Ondanks het behoorlijke aantal geldschieters met soms diepe zakken, kwam het bedrijf in financiële nood. "Het geld was op. Dat gebeurt wel vaker met startups", zegt topman Jeroen Bouwman. "Wij waren druk bezig om het bedrijf te laten overnemen. Maar daarvoor moest een akkoord worden gesloten met onze schuldeisers. Dat is uiteindelijk niet gelukt."

Reorganisatie

Bouwman kwam eind 2016 binnen om het bedrijf te reorganiseren. "Sindsdien concentreren wij ons op technologie waarmee app-ontwikkelaars, vooral uit de game-industrie, hun apps socialer kunnen maken. Denk aan het maken van en praten met vrienden, en het aanbevelen van content."

Volgens Bouwman kan de technologie van GetSocial ook worden ingezet om de interactie tussen gebruikers van een app te vergroten zonder afhankelijk te worden van platforms zoals Facebook. "Dat is de laatste tijd natuurlijk erg relevant. Na alle negatieve publiciteit rond dat bedrijf zie je dat steeds meer gebruikers niet meer via Facebook willen inloggen."

Doorstart

Bouwman zegt dat er hard wordt gewerkt aan een doorstart van GetSocial. "Maar daar kan ik nog geen details over geven. Dat zou de curator niet op prijs stellen."

Curator Stephanie Mosterd kan nog niets zeggen over de oorzaken van het faillissement. "Dit is vers van de pers. Eerst kijken we met man en macht naar de mogelijkheden om het bedrijf op korte termijn te laten doorstarten." Zij erkent dat er een partij is, waarmee GetSocial al voor het faillissement sprak. "Maar ik zoek naar meerdere kandidaten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore