Grootste ooit

Concert DJ Marshmello trekt 10 miljoen 'bezoekers' in Fortnite

05 februari 2019 14:21 Aangepast: 05 februari 2019 14:21
Beeld © Fortnite

Voor het eerst heeft een grote artiest een live optreden gegeven voor miljoenen spelers van de game Fortnite. Tien miljoen Fortnite-gamers keken tegelijkertijd naar een optreden van de populaire DJ Marshmello.

Vorige week gaf DJ Marshmello een concert in een door Fortnite gebouwd virtueel stadion. Het station leek wat leeg, maar dat was schijn. Het live evenement werd 'bijgewoond' door 10 miljoen spelers, zo meldt zakenblad Forbes, nadat een topman van Fortnite-maker Epic een gerucht retweette.

In andere virtuele werelden, zoals Minecraft en Second Life, zijn ook wel eens concerten gegeven, maar nooit op deze schaal. Het optreden kwam direct op YouTube terecht, waar het ook al 14 miljoen views heeft gekregen.

Dat wil ook direct zeggen dat Epic een nieuw record heeft gevestigd van gelijktijdige spelers in het spel. In november werd onthuld dat de toenmalige top op 8,3 miljoen spelers lag. Voor de gelegenheid had Epic uitgeschakeld dat je andere spelers kon vermoorden.

Skin

DJ Marshmello en Fortnite werken vaker samen. Zo kan je in de game een skin kopen, waardoor je karakter eruit ziet als de dj, inclusief een wit masker. Ook is hij een bekende van Ninja, de meest beroemde Fortnite-speler.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Game-YouTuber Royalistiq trekt volle zalen met live Fortnite

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van