Weg in een flits

Fotodienst Flickr start met verwijderen oude foto's van gebruikers

05 februari 2019 12:28 Aangepast: 05 februari 2019 13:53
Beeld © MarkusSpiering CC

Vanaf vandaag gaat de bekende foto-opslagdienst Flickr foto's verwijderen van accounts met meer dan 1000 foto's. Gebruikers die hun oude foto's willen downloaden, moeten snel actie ondernemen.

Maanden geleden kondigde Flickr aan dat het zijn gratis foto-opslag van 1 terabyte gaat terugbrengen tot duizend gratis foto's per account. Accounts die niet 49,99 dollar per jaar gaan betalen, worden rigoureus gekort. Foto's die boven de limiet vallen worden verwijderd en zijn niet meer terug te halen. 

Vandaag is de dag waarop de nieuwe regel ingaat. Gebruikers met meer dan duizend foto's in hun Flickr-account, moeten actie ondernemen. Via een omweg zijn oude foto's te downloaden, maar gebruikers meldden de afgelopen dagen allerlei problemen. Ook is het alleen mogelijk om een beperkt aantal foto's tegelijk te downloaden. Bovendien zitten de foto's en de beschrijvingen in aparte bestanden. 

75 miljoen fotografen

Flickr zegt al lang bezig te zijn met de introductie van de nieuwe regels en heeft zijn gebruikers meermaals gewaarschuwd. Ook laat het bedrijf weten dat 97 procent van de gebruikers minder dan duizend foto's heeft gestald.

Flickr heeft meer dan 75 miljoen geregistreerde profielen van fotografen. Flickr werd in 2005 overgenomen door Yahoo, waarna de fotosite in 2018 werd verkocht aan fotodienst Smugmug. 

Foto van Markus Spiering via Flickr

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Updates en diensten om in 2019 naar uit te kijken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van