Harley ❤ elektrisch

Harley-Davidson werkt ook aan elektrische brommers

05 februari 2019 09:34 Aangepast: 05 februari 2019 09:34
Beeld © Harley-Davidson

De brommer van motormerk Harley-Davidson heeft nog geen naam, maar de plaatjes beloven veel goeds. Ook werkt Harley aan een elektrische mountainbike.

In januari kondigde Harley-Davidson aan dat de eerste elektrische motor van het bedrijf officieel in de verkoop gaat voor 30.000 dollar. Maar het bedrijf werkt aan nog twee andere elektrische voertuigen, waarvan nu prototypes zijn opgedoken.

Zo ontwikkelt het motormerk een elektrische brommer. Het is nog een concept, dus er zijn weinig details over bekend, maar op de plaatjes is te zien dat het een gespleten skateboard als voetenplank heeft.

Afgelopen week verscheen een eerste prototype in het Amerikaanse wintersportgebied Aspen, al zag deze er niet zo gelikt uit als het conceptmodel.

De brommer doet denken aan de Super 73, een elektrische fiets met de uitstraling van, jawel, een Harley-Davidson.

Elektrische mountainbike

Ook werkt Harley aan een elektrische mountainbike, die eruit ziet als een schakelbrommer. Met de fiets moet je op grote snelheid door de bossen kunnen scheuren. Ook hiervan is een prototype opgedoken in Aspen.

Van beide concepten is niet bekend of ze ooit op de markt gaan komen. Naar prijs en specificaties over snelheid en kracht is het eveneens nog gissen.

Volg Bright op YouTube voor meer video's over e-bikes.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van