Tech

Het is officieel: chatdienst Slack wil naar de beurs

04 februari 2019 18:39 Aangepast: 04 februari 2019 20:15
Beeld © EPA

Na maanden van geruchten heeft de zakelijke chatdienst Slack bevestigd dat het naar de beurs wil. In een zeer summier persbericht laat het bedrijf weten dat het een vertrouwelijke aanvraag voor een beursgang heeft gedaan.

Over het hoe en wat laat het bedrijf alleen nog niets los. Begin januari meldde The Wall Street Journal dat Slack een zogenoemde direct listing voor ogen had.

Direct listing

Bij zo'n direct listing wordt er geen gebruik gemaakt van begeleidende banken die de aandelen vooraf aanbieden aan hun klanten en worden er geen nieuwe aandelen uitgegeven. In plaats daarvan kunnen de bestaande aandeelhouders gewoon hun aandelen verhandelen via de beurs, vanaf de dag van de beursgang.

Als Slack inderdaad die weg bewandelt, zal het het tweede grote techbedrijf zijn dat kiest voor een direct listing. Vorig jaar bracht ook streamingdienst Spotify op die manier zijn aandelen naar de beurs.

10 miljard dollar

In december meldde persbureau Reuters dat Slack zakenbank Goldman Sachs heeft ingehuurd op de beursgang te begeleiden. Slack was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Slack heeft naar eigen zeggen 8 miljoen dagelijkse gebruikers. Een half miljoen organisaties zouden Slack gebruiken. Het bedrijf wordt gewaardeerd op een bedrag tussen de 7 en 10 miljard dollar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van