Ga naar de inhoud
Valdetectie

'Apple Watch redt leven van bejaarde man'

Een 67-jarige Noor werd bewusteloos gevonden door de hulpdiensten na een val in zijn badkamer. Zijn Apple Watch had automatisch het alarmnummer gebeld.

De Noor dankt mogelijk zijn leven aan de valdetectie van de Apple Watch, die automatisch contact maakt met de hulpdiensten als de sensoren vaststellen dat de gebruiker gevallen is. Toralv Østvang is volgens zijn dochter midden in de nacht tijdens een toiletbezoek in zijn badkamer flauwgevallen op de vloer. Hij had drie breuken in zijn gezicht.

De Apple Watch alarmeerde de hulpdiensten helemaal automatisch. De familieleden van Østvang vroegen zich de volgende dag af of de Apple Watch mogelijk zelfs zijn leven redde. De Apple Watch zet valdetectie automatisch aan voor dragers van 65 jaar of ouder. Via de Apple Watch-app kan je het zelf ook aanzetten.

Hoewel Apple gebruikers waarschuwt dat Apple Watches geen medische apparaten zijn, blijkt het slimme horloge wel vaker te helpen bij het mogelijk redden van mensenlevens. Kort na de uitrol van de ECG-functie waarmee de Apple Watch een hartritmefilmpje maakt ter indicatie van de gezondheid van je hart, testte een Amerikaan de feature. De Apple Watch meldde dat hij mogelijk een hartritmestoornis had en dat werd door de eerste hulp bevestigd. Ze vertelden hem dat hij zijn leven waarschijnlijk aan de Apple Watch te danken had.

Updates
Lees ook
Updates en diensten om in 2019 naar uit te kijken

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's