Koude smarthomes

Camera's en thermostaten Nest uren offline door storing

30 januari 2019 14:04 Aangepast: 30 januari 2019 14:03

Terwijl in de VS kouderecords worden gebroken, deden de 'slimme' thermostaten, deurbellen en beveiligingscamera's van Google-dochterbedrijf Nest het dinsdag urenlang niet door een storing.

Smarthome-gadgets zijn meestal slim zolang ze een internetverbinding hebben. Dat bevestigde Google-dochterbedrijf Nest dinsdag weer eens, toen zijn beveiligingscamera's, alarmen, deurbellen en thermostaten dinsdag urenlang offline waren.

De storingen lijken zich vooral te hebben voorgedaan aan de Amerikaanse Oostkust. Juist daar hebben mensen hun thermostaat nu hard nodig: in de VS dalen de temperaturen door extreem weer in sommige steden tot -30 graden Celsius.

Nest-thermostaten zijn ook zonder internetverbinding te gebruiken, maar veel van de automatische functies en geplande programma's werken dan niet.

Abonnementen

Door de storing was het ook niet mogelijk om camerabeelden te bekijken. Nest-camera's, deurbellen en gekoppelde alarmsystemen waarschuwen automatisch als er bewegingen worden waargenomen. Gebruikers betalen abonnementsgeld om automatisch opnamen te laten maken van eventuele verdachte zaken, maar al die functies werkten door de storing urenlang niet.

Meer gadgetvideo's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bright Stuff: de beste beveiligingscamera's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nest lanceert goedkopere thermostaat in Nederland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van