Augmented reality

Met deze app trek je virtueel sneakers aan

30 januari 2019 13:46 Aangepast: 30 januari 2019 19:18

Wanna Kicks is een nieuwe app waarmee je sneakers virtueel aantrekt om in het camerabeeld van je smartphone te zien of ze je goed staan.

Wanna Kicks is een nieuwe iOS-app waarmee je de looks van sneakers thuis kan proberen en ze vervolgens online kan bestellen. Je kiest in de app één 3D-model uit een reeks sneakers van bekende merken, trekt je schoenen uit en wijst je iPhone-camera op je voeten om de gekozen sneaker virtueel aan te trekken. Als een sneaker je bevalt, kan je doorklikken voor een online aankoop.

Als de sneaker ook in andere kleuren komt, kan je snel van kleur veranderen. Je kunt zelfs met de virtuele sneakers 'rondlopen', als je niet al te snelle bewegingen maakt. Je kunt ook je voet optillen om naar de zool te kijken. Wanneer de Android-versie van de app verschijnt, is nog niet bekend.

3D-voetscans

Wanna Kicks is alleen bedoeld om je een indruk van de sneakers te geven. Het is geen app waarmee je de sneakers echt virtueel past. Daarvoor moet je bij 3Daboutme zijn. Dat Nederlandse bedrijf laat je met een app 3D-voetscans maken, waarmee je bij enkele webwinkels schoenen kan kopen die exact op maat zijn.

Naast Wanna Kicks voor het passen van sneakers maakt app-bouwer Wannaby ook de Wanna Nails-app voor het virtueel proberen van nagellak. Die app is wel zowel voor iOS als Android beschikbaar.

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Skischoenen online kopen? Met deze app weet je dat het past

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van