Fortnite-speler

'Apple reageerde veel te laat op melding over FaceTime-bug'

30 januari 2019 14:09 Aangepast: 30 januari 2019 14:14

De ernstige bug in de Apple-app FaceTime die afluisteren mogelijk maakte, werd al een week eerder gevonden door een 14-jarige jongen. Zijn moeder meldde de bug zonder succes bij Apple.

De 14-jarige Amerikaanse jongen Grant Thompson ontdekte de FaceTime-bug al begin vorige week, meldt The Wall Street Journal. De jongen ontdekte de bug per toeval, terwijl hij de game Fortnite speelde en via een FaceTime-groepsgesprek met vrienden wilde overleggen.

Het viel hem op dat hij zijn vrienden al kon horen nog voordat ze het gesprek hadden aangenomen. De bug kwam pas een week later in het nieuws, waarop Apple groepsbellen tijdelijk blokkeerde en beloofde de bug snel met een update te verhelpen.

Geen gehoor bij Apple

De moeder van de jongen probeerde echter al een week eerder bij Apple aan de bel te trekken. De tiener vertelde zijn moeder over de bug, en zij zag de ernst er direct van in. Ze maakte een video van de bug en stuurde die naar Apple.

Ze kreeg van de klantenservice echter geen gehoor, en probeerde het probleem vervolgens via elke mogelijke weg bij Apple aan te kaarten.

Faxen

Bellen, sms'en, berichten op sociale media, e-mailen en zelfs faxen naar het beveiligingsteam van Apple haalden niets uit.

Pas op vrijdag kreeg ze een reactie: of de moeder een ontwikkelaarsaccount wilde aanmaken, pas dan kon ze formeel melding maken van de bug. Dat deed de moeder, maar een melding van de bug op de site 9to5Mac bracht het lek in de nacht van maandag op dinsdag pas onder de aandacht.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple blokkeert groepsbellen in FaceTime na grote afluisterfout

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van