Ga naar de inhoud
Redesign

Gmail krijgt nu ook mobiel een nieuw uiterlijk

De Gmail-app krijgt vanaf vandaag een nieuw uiterlijk. De rode balk aan de bovenkant van het scherm verdwijnt.

Door het nieuwe ontwerp wordt het makkelijker om attachments te bekijken zonder dat je een e-mailconversatie hoeft te openen of door te scrollen. Daarnaast is het nu eenvoudiger om te wisselen tussen persoonlijke- en werkaccounts.

Het nieuwe ontwerp voor de Android- en iOS-app is gebaseerd op het ‘material theme’ dat sinds april vorig jaar beschikbaar is in de webversie van de maildienst. Google begint dinsdag met het uitrollen van de mobiele update.

Inbox

Het is de vraag of de vaak zeer enthousiaste gebruikers van de experimentele mail-app Inbox van Google voldoende van hun gading zullen vinden in de vernieuwde Gmail-app. Het veelgeprezen Inbox houdt binnenkort op te bestaan en gebruikers hebben nog tot maart om over te stappen naar de Gmail-app.

De nieuwe versie van de Gmail-app maakt onderdeel uit van een complete renovatie van G Suite. Nadat Google eerder al diverse webapplicaties – Gmail, Drive, Calendar, Google Docs – onder handen nam, is het nu de beurt aan de apps. Het bedrijf belooft ‘later dit jaar’ meer apps van de zakelijke G Suite te vernieuwen.

Google
Lees ook:
Google stopt met vooruitstrevende mail-app Inbox