Smartphones

Getest: deze smartphone schuif je uit voor een selfie

30 januari 2019 20:56 Aangepast: 05 februari 2019 14:41

De nieuwe Xiaomi Mi Mix 3 heeft de selfiecamera verstopt achter een uitschuifbaar paneel. En dat is meer dan een gimmick.

Het is bijzonder hoeveel topspecificaties de Chinese fabrikant Xiaomi in een telefoon van 550 euro heeft weten te stoppen.

Het 6,4 inch OLED-scherm van de Mi Mix 3 bedekt bijna de volledige voorkant van de smartphone (93 procent screen-to-body ratio). Het toestel heeft een dubbele selfiecamera (2x 12 megapixel) en een dubbele camera aan de achterkant (24 megapixel en 2 megapixel). En met 128 GB opslagruimte, 6 GB werkgeheugen en een Snapdragon 845-chip kom je aan kracht niet tekort.

Uitschuifbaar

De screen-to-body-ratio is zo groot omdat Xiaomi de dubbele selfiecamera achter een uitschuifbaar paneel heeft verstopt, inclusief flits. En om eerlijk te zijn: ik kon mijn lol niet op met dat uitschuiven. Het is de combinatie van het mechanische gevoel en het digitale geluid dat Xiaomi heeft toegevoegd.

Het deed me terugdenken aan de telefoon die ik in 2007 had: de Nokia N95. Deze was zelfs twee kanten op te schuiven. Aan de ene kant zat het toetsenbord en aan de andere kant de mediaspelerknoppen. Met het uitschuiven van de telefoon heb ik menig saai moment gevuld en dat is nu, 12 jaar later, weer zo.

Gezichtsherkenning?

Het is niet allemaal hosanna met de Mi Mix 3. De softwarelaag die Xiaomi over de telefoon legt, is te aanwezig. Ook lijkt hij niet helemaal lekker vertaald: hier en daar missen letters en tijdens het typen blijven de letters soms hangen.

Verder is gezichtsherkenning niet mogelijk, behalve als je de telefoon op 'Taiwan' zet en een grote waarschuwing over de veiligheid negeert. Dat vind ik een misser, want met het uitschuifbare paneel is meer dan genoeg ruimte voor een 3D-scanner à la iPhone, waarmee wel veilig gezichtsontgrendeling te doen is.

Verder blinkt de accu niet uit met de capaciteit van 3200 mAh en de vingerafdrukscanner zit achterop en niet in het scherm verwerkt. De camera is ook niet heel bijzonder.

Maar toch, de voordelen wegen duidelijk op tegen de nadelen. Met de Xiaomi Mi Mix 3 haal je een klasbak in huis, die er mooi uitziet en waar je ook nog eens lol mee hebt.

Bekijk de hele videoreview. Vragen? Laat ze achter in de comments.

Andere nieuwe smartphones krijgen dit jaar een selfiecamera verstopt in een gaatje in het scherm.

Miniatuurvoorbeeld
Telefoontrends van 2019:

De smartphone krijgt dit jaar een make-over

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-video's.

Voor deze video mochten we van Belsimpel.nl een Xiaomi Mi Mix 3 lenen. Belsimpel had op geen enkele manier invloed op onze review.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van