Tech

Kortingensite 1DayFly is failliet na mislukte overname

29 januari 2019 16:44 Aangepast: 29 januari 2019 20:11
De kortingen van 1dayfly waren slechts één dag geldig. Beeld © ANP

Kortingensite 1DayFly , die eind vorige week uitstel van betaling kreeg, is failliet. Volgens curator Martijn Vermeeren is een mislukte overname een van de redenen van het faillissement.

1DayFly was in 2006 een van de eerste kortingenwebsites in Nederland, en groeide de daaropvolgende jaren snel door overnames van branchegenoten. Dagelijks verstuurde het bedrijf 350.000 mails met een aantal aanbiedingen, die slechts één dag geldig waren. Eind vorige week moest het bedrijf echter uitstel van betaling aanvragen.

Mislukte overname

Gisterenmiddag is de surseance omgezet in faillissement, bevestigt curator Vermeeren tegenover RTL Z. Wat de precieze oorzaken van het bankroet zijn, weet hij nog niet. "Het lijkt erop dat een mislukte overname een rol speelt. Een van de overgenomen bedrijven presteerde veel minder dan verwacht, en dat had ook financiële consequenties. Maar nader onderzoek moet nog volgen."

Eerst moet Vermeeren zich richten op een mogelijke doorstart. Die acht hij waarschijnlijk. "Er hebben zich vijftien partijen bij ons aangediend, die wel waren geïnteresseerd in een mogelijke overname. Dat zitten concurrerende kortingensites en leveranciers bij, maar ook grote partijen als bijvoorbeeld uitgevers."

Zes bieders

De termijn waarop geïnteresseerden hun daadwerkelijke bieding kunnen inleveren, loopt vandaag af. "Inmiddels zijn al zes biedingen binnen, maar dat aantal loopt waarschijnlijk nog op."

Dat betekent niet dat Vermeeren morgen al een keuze kan maken, benadrukt hij. "De kopers willen nog antwoord op vragen, contracten inzien en personeel spreken. En wij moeten nog kiezen welke kandidaten het meest serieus zijn, en er voor kunnen zorgen dat het bedrijf dit keer wel een succes wordt."

De curator hoopt eind deze week meer duidelijkheid te kunnen geven over de doorstart van 1DayFly.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van