Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Meeluisteren zonder opnemen

Apple blokkeert groepsbellen in FaceTime na grote afluisterfout

29 januari 2019 08:53 Aangepast: 29 januari 2019 15:37
Beeld © Getty

Apple heeft per direct de mogelijkheid om met een groep te bellen en videobellen uitgeschakeld. Het was mogelijk om iemand af te luisteren, zonder dat deze persoon had opgenomen.

Deze ochtend heeft Apple besloten om voorlopig niet meer toe te staan dat Mac-, iPhone- en iPad-gebruikers bellen met een groep via FaceTime. Dit volgt nadat techsite 9to5Mac ontdekte dat mensen af te luisteren waren zonder dat ze de telefoon opgenomen hadden.

Dit kon je doen door nadat je een nummer had gebeld, je eigen nummer aan het gesprek toe te voegen. Dit werd door FaceTime herkent alsof de andere persoon ook had opgenomen, waardoor de audio direct werd doorgegeven. In sommige gevallen was het zelfs zo dat als een gebelde persoon de oproep weigerde, de audio én de video alsnog werden doorgegeven aan de beller.

Apple heeft gezegd dat het later deze week met een oplossing komt. Tot die tijd is het niet mogelijk om te groepsbellen in FaceTime.

Vertraging

Met groepsgesprekken in FaceTime kunnen gebruikers videobellen of audiobellen met 32 personen in één groep. Het introduceren van groepsbellen verliep ook al niet soepel. Apple zou de functie half september introduceren, maar het kwam uiteindelijk pas eind oktober beschikbaar.

Het is niet duidelijk of de afluisterfout al sinds oktober in de software zit, of dat het probleem pas recentelijk is opgedoken.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Update iOS verschenen: FaceTimen in groepen en nieuwe emoji

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore