Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Ook geen prijsverlaging

Nintendo-topman: opvolger Switch nog niet gepland

28 januari 2019 13:41 Aangepast: 28 januari 2019 13:41

Nintendo werkt nog niet aan een opvolger van de Switch en ook een prijsverlaging zit er binnenkort nog niet in.

Dat zegt Nintendo-president Shuntaro Furukawa tegen Japanse krant The Sankei Times, vertaalde Nintendo Everything. Nintendo richt zich volgens de topman nog steeds op het doel om binnen zijn huidige fiscale jaar 20 miljoen Switches te hebben verkocht. Nintendo zegt goed op weg te zijn dat doel te behalen.

Het Japanse bedrijf denkt nog niet aan opvolgers van de Switch, of aan een prijsverlaging. Nintendo heeft sinds het verschijnen van de Switch al ruim 22 miljoen exemplaren verkocht, zei het bedrijf bij de bekendmaking van zijn meest recente kwartaalcijfers. Daarmee staat de Switch inmiddels op meer verkochte exemplaren dan de PlayStation 4 en de Xbox One op dat moment in hun levensduur hadden.

In 2018 was er nog wel sprake van een nieuwe uitvoering van de Switch. Nintendo bracht vooral van zijn draagbare spelcomputers veel heruitvoeringen op de markt, die vaak even krachtig waren maar bijvoorbeeld kleiner, of juist met een groter scherm. Het is niet duidelijk of Nintendo dergelijke plannen met de verklaring van Furukawa ook van tafel veegt.

Metroid Prime 4

Nintendo maakte onlangs ook bekend dat de langverwachte game Metroid Prime 4 grote vertraging oploopt. De game had nog geen verkoopdatum, maar in 2017 werd het bestaan van het vierde deel de geprezen Metroid Prime-versie aangekondigd.

De game werd ontwikkeld door Bandai Namco, maar voldeed volgens Nintendo-hoofd ontwikkeling Shinya Takahashi niet aan de hoge standaarden van Nintendo. En dus wordt de ontwikkeling nu opnieuw gestart door Retro Studios, die ook verantwoordelijk was voor de eerste drie Metroid Prime-games. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Nintendo Switch krijgt klassieke SNES-games'

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore