Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

KPN blijft bij besluit: naam XS4All verdwijnt

25 januari 2019 12:44 Aangepast: 25 januari 2019 14:12
Ruim 53.000 mensen hebben inmiddels een petitie getekend voor behoud van de naam. Beeld © XS4All

Ondanks het protest van duizenden klanten, een petitie en een actiecomité blijft KPN bij het voornemen om de naam XS4All te schrappen. Het actiecomité vindt dat KPN zich 'star opstelt' en vasthoudt aan 'een ramkoers'.

KPN maakte begin deze maand bekend dat het 'vol wil inzetten op het merk KPN' en daarom af wil van de merknamen XS4All en Telfort. Dit tot grote schrik van de XS4All-klanten.

45.000 handtekeningen 

Een petitie, opgezet door het actiecomité, voor behoud van de naam is inmiddels ruim 45.000 keer ondertekend. Gevreesd wordt dat met het schrappen van de naam ook alles waarvoor XS4All staat verdwijnt.

Dit bedrijf werd opgericht door een hackersorganisatie in 1993 die internettoegang voor iedereen wilde aanbieden. Het bedrijf heeft al die tijd een sterke eigen identiteit gehad. KPN nam het bedrijf in 1998 over. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duizenden klanten willen naam XS4All houden: 'Zoveel meer dan mailadres'

KPN: 'We begrijpen de emoties'

KPN heeft deze week gesproken met de mensen achter de petitie, waar onder meer de directeur consumentenmarkt bij aanwezig was. "We hebben standpunten uitgewisseld en geluisterd naar de zorgen die er zijn. We begrijpen de emoties die er zijn bij het op termijn uitfaseren van het merk XS4ALL gezien de historie van het merk", aldus een woordvoerder.

Het is nog niet bekend wanneer de naamswijziging gaat plaatsvinden, KPN wil 'heel zorgvuldig zijn in de uitvoering'. Het bedrijf wil niet prijsgeven hoeveel abonnees XS4ALL heeft. Volgens het actiecomité zijn het er 225.000

Teleurstelling

Het comité komt maandag bijeen in de Waag in Amsterdam. KPN is uitgenodigd, maar komt niet. "We hebben de uitnodiging ontvangen en ervoor bedankt, gezien het feit dat we afgelopen week al met elkaar hebben gesproken'', laat een woordvoerster weten.

Het actiecomité is teleurgesteld dat KPN emoties lijkt te verwarren met betrokkenheid, en is teleurgesteld dat KPN 'de unieke waarde van XS4ALL niet inziet'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore