Tech

Enorme storing bij Microsoft-diensten: veel mensen kunnen niet mailen

24 januari 2019 11:15 Aangepast: 24 januari 2019 16:15
Beeld © Getty

Door een storing in Office 365 zijn meerdere diensten van Microsoft sinds vanochtend niet bereikbaar. Daardoor is het voor veel gebruikers onder andere niet mogelijk om mails te versturen met Outlook, het e-mailprogramma van Microsoft.

Sinds 09.30 uur vanochtend worden er veel meldingen gedaan dat Outlook niet werkt, blijkt uit gegevens van Allestoringen.nl.

Update: De storing was donderdagmiddag om 16.00 uur nog steeds niet opgelost.

In een melding van Microsoft aan IT-managers van RTL Nederland wordt bevestigd dat er sprake is van een storing. Het probleem doet zich voor binnen de infrastructuur van de databases van Outlook-mailboxen. 

Onderzoek loopt

Het team van Microsoft zegt de oorzaak van de storing te hebben achterhaald en werkt aan een oplossing. "We zijn bezig het probleem te verhelpen", meldde Microsoft donderdagmiddag.

De storing beperkt zich niet tot Nederland. Op de kaart met meldingen van Allestoringen.nl is te zien dat het gaat om een Europese storing.

Europees probleem

Microsoft bevestigt dat het gaat om een Europees probleem, waarbij sommige klanten geen verbinding kunnen maken met de online infrastructuur. Hoelang de storing nog duurt, kon de woordvoerder niet vertellen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`