Niet +40%, maar +25%

Tesla draait prijsverhoging laadpalen iets terug na kritiek

22 januari 2019 14:25 Aangepast: 22 januari 2019 14:30

Na een golf van kritiek van klanten heeft Tesla de prijsverhoging voor zijn Supercharger-laadpalen wereldwijd met ongeveer tien procent teruggedraaid.

Maandag kondigde Tesla aan dat de kosten voor het laden bij zijn Superchargers flink duurder worden. Voor Nederlandse Tesla-gebruikers zou dat betekenen dat een kWh niet meer 20 cent zou kosten, maar 28 cent.

Na een golf van kritiek heeft Tesla nu toch besloten de prijsverhoging minder groot te maken. Aan Electrek.co laat het bedrijf weten 'te luisteren naar de feedback van de klant' en de prijsverhoging wereldwijd met 10 procent terug te draaien. In Nederland betekent dat gebruikers nu 25 cent per kWh gaan betalen. Dat wil zeggen dat de prijsverhoging in Nederland niet 40 procent wordt, maar 25 procent.

Elektriciteitsprijzen

Tesla zegt dat het geld nodig is om het aantal Superchargers uit te breiden. Er zijn nu zestien Superchargers-stations in Nederland (kaart). Voor het eind van het jaar moeten er negen bijkomen.

De prijsverhogingen zijn ook het gevolg van de verschillen in elektriciteitsprijzen in verschillende landen, stelde Tesla eerder. Wereldwijd heeft het bedrijf 11.414 Supercharger-laadpalen op 1375 locaties. 

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's en tech

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elon Musk belooft meer en snellere Tesla-snelladers

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Tesla-snelladers mogelijk ook voor andere auto's'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van